Gripo vakcinos jau baigiamos išvežioti po gydymo įstaigas

Gripo vakcinos jau baigiamos išvežioti po gydymo įstaigas

Šią savaitę mūsų šalies gydymo įstaigoms jau baigiamos išvežioti sezoninio gripo vakcinos, netrukus jos pasieks ir likusias gydymo įstaigas. Tad jose dirbantys medikai gali ir toliau nemokamai skiepyti savo pacientus.

Pasak Valstybinės ligonių kasos (VLK) direktoriaus pavaduotojos Neringos Bernotienės, iš viso šias vakcinas gavo daugiau kaip 500 gydymo įstaigų. Prieš tai joms buvo pristatyta didžioji dalis - 60 tūkst. dozių - gripo vakcinų, o šią savaitę išdalytos likusios - 50 tūkst. dozių.

"Šiais metais nupirktas gripo vakcinų kiekis yra didžiausias per pastaruosius penkerius metus. Šiemet nupirkta 110 tūkst. dozių, o pernai - kiek daugiau nei 95 tūkst. dozių. Kaip ir ankstesniais metais, taip ir šiemet, šios gripo vakcinos gydymo įstaigoms pristatomos etapais. Pirmasis jų pristatymo etapas buvo antroje rugsėjo pusėje, iki išaugant sergamumui gripu", - pranešime spaudai cituojama N. Bernotienė.

Nuo gripo nemokamai skiepijami rizikos grupėms priklausantys žmonės, kuriems kyla didžiausias pavojus susirgti gripu. Tai sergantieji lėtinėmis ligomis, pavyzdžiui, širdies kraujagyslių, kvėpavimo takų ar inkstų ligomis, taip pat nėščios moterys, pensinio amžiaus, slaugos ir globos įstaigose gyvenantys žmonės bei gydymo įstaigų darbuotojai, kuriems tikimybė užsikrėsti gripu ypač padidėja bendraujant su sergančiais žmonėmis.

Norint nemokamai pasiskiepyti nuo gripo, reikia kreiptis į savo šeimos gydytoją, kuris nusiųs pas skiepijančius specialistus arba į vakcinacijos kabinetą.

VLK vertinimu, šiais metais daugiau žmonių turėtų pasiskiepyti nuo sezoninio gripo ir dėl to, kad nuo šių metų pradžios įsigaliojo naujovė - šeimos gydytojai ir skiepijantys specialistai pradėti finansiškai skatinti už tai, kad savo pacientus skiepija nemokamomis vakcinomis nuo gripo.

Pastebėta, kad 2015-2016 m. gripo sezono metu, lyginant su ankstesniais metais, buvo paskiepyta daugiau lėtinėmis ligomis sergančių 65 metų ir vyresnio amžiaus žmonių bei vaikelio besilaukiančių moterų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder