Sudėtingo nėštumo metu gelbėjo gydytojos atsidavimas

Sudėtingo nėštumo metu gelbėjo gydytojos atsidavimas

Atidus, rūpestingas, patikimas, neskaičiuojantis darbo valandų gydytojas - svarbus šeimos, laukiančios kūdikio, palydovas. Suradus savo gydytoją nebelieka jokių baimių ar nerimo - profesionalus medikas sugebės pasirūpinti ir būsimo kūdikio gerove, ir jo laukiančių tėvų ramybe. Tuo įsitikino klaipėdiečiai Indrė ir Egidijus Žiliai.

Jauna šeima labai norėjo susilaukti kūdikio, tačiau jau buvo susidūrę su skaudžia patirtimi. Pirmasis Indrės nėštumas buvo nesėkmingas, kūdikis pasaulį išvydo gerokai per anksti, 25-ąją savaitę, ir neišgyveno.

Išgyvenę skaudų sukrėtimą klaipėdiečiai nusprendė nepasiduoti. Antrasis nėštumas klostėsi sėkmingai, tačiau 22-ąją savaitę dėl gimdos kaklelio trumpėjimo vėl atsirado grėsmė netekti kūdikio.

Moters kasdienybe tapo Klaipėdos ir Kauno ligoninės bei vadinamasis lovos režimas, reikėjo vartoti specialius vaistus, kurie neleistų gimdos kakleliui trumpėti ir kūdikis gimtų sveikas ir laiku. Vis dėlto teko susidurti su situacija, kai Klaipėdoje nebuvo įmanoma įsigyti reikalingų specialių vaistų.

Pasak Indrės, sudėtingoje situacijoje išgelbėjo įprastas gydytojo veiklos ribas peržengusi ginekologė-akušerė Inga Gruzdienė, kuri prižiūrėjo rizikingą antrąjį nėštumą. Gydytojos rūpesčiu vaistai buvo nupirkti Kaune ir atvežti į Klaipėdą per trumpą ir itin svarbų laikotarpį.

Apskritai, pasak I. ir E. Žilių, I. Gruzdienei reikia dėkoti ne tik už parūpintus medikamentus. Didesnę nėštumo dalį I. Žilienė praleido ligoninės lovose, baimė netekti naujagimio buvo didžiulė. Vis dėlto viskas baigėsi sėkmingai ir jauna šeima susilaukė sveikos gražios mergytės, kuriai greitai sukaks penki mėnesiai.

"Po pirmojo nelaimingo nėštumo, kai mūsų mažylis gimė anksčiau laiko ir neišgyveno, buvome praradę pasitikėjimą gydytojais, emociškai buvo labai sunku. Bet dabar mes džiaugiamės, kad turime tokią gydytoją Klaipėdoje, kuria galima pasitikėti. Per rekomendacijas sužinojome apie gydytoją Ingą Gruzdienę ir jos kliniką. Apsilankius šioje klinikoje iš karto supratome, kad visą nėštumą lankysimės būtent čia", - pasirinkimu džiaugėsi I. Žilienė.

Pasak tėvais tapusių klaipėdiečių, sunkiu ir nerimą keliančiu laikotarpiu buvo itin svarbu jausti aplinkinių palaikymą, labai pagelbėjo prižiūrinčios gydytojos I. Gruzdienės parama ir atsidavimas savo profesijai.

"Antrasis nėštumas nebuvo lengvas, klinikoje lankėmės dažnai, o susiskambindavome - dar dažniau. Ši gydytoja, mūsų manymu, yra ne tik gera specialistė, bet tikra profesionalė, šiuolaikinė gydytoja, besidominti naujausiais gydymo metodais, medikamentais", - teigė I. Žilienė.

Jauni tėveliai sakė esantys dėkingi gydytojai ne tik už sveiką vaikelį, bet ir už žmogišką draugystę, jautrumą ir supratingumą.

"Dabar mes esame laimingiausi tėveliai šiame pasaulyje", - glausdami dukrytę šypsosi I. ir E. Žiliai.

Pasak gydytojos I. Gruzdienės, suprasti, ką išgyveno ši šeima, gali tik tie, kurie patys patyrė ką nors panašaus. Prarasti laukiamą kūdikį yra be galo skaudu, tą akimirką žemė išslysta iš po kojų ir prireikia nemažai laiko atsitiesti. Todėl tokiais atvejais, kai yra rizikingas nėštumas, labai svarbu ne tik laiku ir atidžiai atlikti visus reikiamus tyrimus, bet ir palaikyti būsimas mamytes bei tėvelius emociškai, nuraminti, gydytojas turi būti pasiekiamas bet kuriuo paros metu.

Anot jaunos šeimos, akimirka, kai gimė taip ilgai lauktas vaikelis, prilygo stebuklui. Esą per vieną akimirką pasimiršo ilgos nerimo dienos, praleistos ligoninėse, baimė dėl ateities ir prasidėjo naujas gyvenimo etapas, pilnas džiugesio, malonių rūpesčių.

Ingos Gruzdienės klinika, S. Nėries g. 16B-3, Klaipėda. Tel. +370 610 01710, el. p. [email protected], http://www.gruzdienesklinika.lt/

Reklama

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder