Vytenis Povilas Andriukaitis: sužinojus diagnozę ištiko šokas

Vytenis Povilas Andriukaitis: sužinojus diagnozę ištiko šokas

Europos Komisijos narys Vytenis Povilas Andriukaitis, kuriam Vilniaus universiteto Santariškių klinikų pilvo chirurgai atliko skubią operaciją, prisipažino, kad, išgirdęs diagnozę apie ligą, buvo šokiruotas ir, dėkodamas medikams už puikiai atliktą diagnozę, visiems pataria profilaktiškai tikrintis.

V. P. Andriukaitis prisipažino apie būsimą operaciją sužinojęs pernai gruodį, pajutęs nedidelius skausmus viršutinėje pilvo dalyje.

"Aš galvojau apie elementarų dalyką - inkstų akmenligę, nieko neįtardamas, kad vis tiktai procesas gali būti kasoje. Aišku, kai atvykau čia į "Eurošventę", man teko kreiptis į kolegas profilaktiškai pasitikrinti, ir tai buvo, prisipažinsiu, šokas, sudėtingas smūgis, kadangi echoskopinė diagnozė buvo gana griežta", - žurnalistams Santariškių klinikoje, iš kurios penktadienį išleidžiamas, sakė politikas ir negailėjo pagyrų medikams.

Nustačius, kad diagnozė yra pakankamai rimta, buvo paimta biopsija, Santariškių medikams pasitarus su Briuselio medikais ir priėmus sprendimą nuspręsta operaciją atlikti Vilniuje. Už visuomenės sveikatą ir maisto saugą atsakingam EK nariui kasoje buvo aptikta cista. Tiesa, ji buvo nepiktybinė, tačiau dėl V. P. Andriukaičio giminėje, šeimoje buvusių onkologinių susirgimų galėjo "supiktybėti".

"Tokia diagnozė turi neilgas prognozes. (...) Brangieji, kasmet profilaktiškai pasitikrinkite, nesvarbu jaučiate, ką nors ar ne", - ragino jis.

Įprastai tokia operacija, kokia buvo atlikta V. P. Andriukaičiui, trunka apie 6 val., tačiau ji užsitęsė iki 7 valandų. Pilvo ertmėje buvo rasta sąaugų, tad operuojant V. P. Andriukaitį buvo taikyta medicininė inovacija. Operaciją medikai apibūdino kaip labai sunkią ir apimančią ne vieną organą.

Eurokomisaras ir medikai atmetė teiginius, esą jam skirtas išskirtinis dėmesys dėl einamų pareigų ir padėties visuomenėje. Ta pati medicininė inovacija, esant būtinybei, būtų buvusi panaudota ir kitiems pacientams.

V. P. Andriukaitis į darbus grįžti ketina jau gegužę, reabilituotis ketina Druskininkuose - ilgesnę reabilitaciją rekomenduoja ir medikai. Taip pat jam uždrausta valgyti tam tikrus maisto produktus, teks laikytis dietologų rekomendacijų. Pats politikas pasižadėjo laikytis rekomendacijų, tačiau nekantravo grįžti į darbus ir optimistiškai žiūrėjo į ligą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder