"Visi kandidatai be galo skirtingi ir stiprūs"

"Visi kandidatai be galo skirtingi ir stiprūs"

Jau šį penktadienį, liepos 17 dieną, 12 valandą bus stabdomas konkurso balsavimas bendrovės "Švyturys-Utenos alus" įsteigtai "Klaipėdos švyturio ateities" stipendijai gauti. Šiais metais gauti stipendiją iš viso kandidatavo 27 veržlūs, aktyvūs ir verslūs klaipėdiečiai.

Kaip ir praėjusiais metais vertinimo komisiją sudarys 5 nariai: bendrovės "Švyturys-Utenos alus" vadovas Rolandas Viršilas, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, "Vakarų ekspreso" vyriausiasis redaktorius Gintaras Tomkus ir pernai komisijos gretas papildę nariai: Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos atstovė dr. Genutė Kalvaitienė ir Klaipėdos universiteto atstovas dr. Darius Daunys.

Visi šie komisijos nariai tars paskutinį žodį ir atsižvelgdami į klaipėdiečių palaikymą spręs, kuriam iš 5 finalininkų bus įteikta jau septintoji 4 000 eurų dydžio stipendija.

Penkis pirmuosius metus komisiją sudarydavo trys asmenys, tačiau bendrovės "Švyturys-Utenos alus" vadovas pernai metais išreiškė norą, kad trijų asmenų vertinimo komisiją papildytų Klaipėdai nusipelnę žmonės.

"Pasiteisino pernai metų sprendimas išplėsti komisijos narių ratą. Praturtėjome naujais požiūriais, argumentais, artimesniu Klaipėdos jaunimo veiklos, problemų pažinimu. Aišku, ir naujomis idėjomis apie tai, kokia turėtų būti mūsų mylimo miesto ateitis, vizija. Esu tikrai dėkingas naujiesiems nariams ir labai laukiu šiemetinio posėdžio", - sakė R. Viršilas.

KOMISIJA. "Labai džiaugiuosi pernai metų sprendimu išplėsti komisijos narių ratą", - sakė R. Viršilas. Vitos JUREVIČIENĖS nuotr.

Pernai komisijos gretas papildęs Klaipėdos universiteto Mokslo ir inovacijų prorektorius dr. D. Daunys tikino, jog, kaip ir pernai, kandidatai yra labai stiprūs ir be galo skirtingi, o kiekvienam jaunam ir aktyviam žmogui, siekiančiam karjeros aukštumų, toks įvertinimas yra nepaprastai svarbus. D. Daunys atskleidė, jog turi tam tikrus kriterijus, kuriais vadovaujasi būdamas komisijos nariu, o jie nuo pernai metų nepasikeitė.

"Pagrindinis kriterijus yra kiek ir ką žmogus nuveikė, už ką turėtų tapti nugalėtoju, nes kandidatų nemažai ir visi jie be galo skirtingi ir stiprūs. Taip pat svarbus kriterijus yra kuo ir kaip žmogus nusipelnė miestui", - vardijo D. Daunys.


NUOPELNAI. "Svarbus kriterijus yra kuo ir kaip žmogus nusipelnė miestui", - tikino D. Daunys. Klaipėdos universiteto nuotr.

Didžiulę šio konkurso svarbą pastebėjo ir dar viena komisijos narė, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos Karjeros ir komunikacijos skyriaus vedėja dr. G. Kalvaitienė. Jos teigimu, klaipėdiečiai ir miesto bendruomenė konkurso metu turėjo galimybę atkreipti dėmesį į jaunąją kartą, kuri ne tik gyvena, bet ir kuria Klaipėdoje bei klaipėdiečiams.

"Klaipėdiečiai ir platesnė bendruomenės dalis pamato, paskaito, išgirsta, atkreipia dėmesį į jaunąją kartą, kuri gyvena ir kuria Klaipėdoje. Jau net nekalbu apie naudą pačiam stipendininkui, juk labai svarbu būti įvertintam, pastebėtam, gauti patvirtinimą, kad tai, ką tu darai, yra nepaprastai svarbu ir reikšminga", - sakė G. Kalvaitienė.

Primename, jog anksčiau šį apdovanojimą jau yra gavęs Klaipėdos universiteto mokslininkas Žydrūnas Lukošius, laivų inžinierius Lukas Norkevičius, pianistė Adelė Daunoravičiūtė, solistas Steponas Zonys, kino kūrėjas Arūnas Eimulis ir menininkė Agnė Kišonaitė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder