Šiame restorane susijungia kartos: močiutės džiugina patiekalais ir šokiais, o svečiai dovanoja indus

​​​​Ne tik gardūs patiekalai, bet ir prasminga socialinė žinutė.

Vos prieš metus atsidaręs unikalus Močiučių restoranas Palangoje būrius lankytojų pritraukia ne tik dėl gaminamų patiekalų, bet ir socialinės misijos.

„Pagrindinis tikslas buvo sukurti vietą, kuri leistų vyresniems žmonėms jaustis reikalingais ir aktyviai dalyvauti visuomenės gyvenime. Tiek dirbančios, tiek apsilankiusios močiutės tvirtina, kad man pavyko“, – atvirauja restorano įkūrėjas Rokas Galvonas.

Restoranas griauna stereotipus, kad senjorai yra viskuo pasipiktinę. Čia dirbančios močiutės aktyvios, smagios ir išmanios – su sekėjais bendrauja socialiniuose tinkluose  Facebook ir  Instagram, organizuoja šokius vyresniems ir buria veiklią senjorų bendruomenę.

Vienas iš pagrindinių šio restorano principų – socialinė integracija ir atsakomybė,  todėl restorane dirba senjorės. „Manau, kad restoranas yra ne tik maisto gamybos ir pardavimo vieta, bet ir bendruomeninė erdvė, kurioje vyresnio amžiaus žmonės turi jaustis vertingi ir gali aktyviai veikti. Savo pavyzdžiu Močiučių restoranas siekia skatinti įvairovę, lygybę ir gerbti kiekvieną, nepriklausomai nuo amžiaus ar kitų socialinių aspektų“, – tvirtina R.Galvonas.

„Vieni svečiai atvyksta paskanauti Smetonos laikų patiekalų, kitus pritraukia išskirtinis interjeras, kurį puošia mano giminės namų muziejaus baldai ir servizai, tačiau daugelis atvyksta būtent dėl čia dirbančių nuotaikingų močiučių. Tai yra vieta, kur vyresnio amžiaus močiutės yra vertinamos už savo patirtį ir įgūdžius, kur gali aktyviai dalyvauti restorano veikloje“, – pasakoja R.Galvonas

Iš kartos į kartą – tvarūs sprendimai versle

„Aš žinau, kas gali būti geriau už močiutės iš kartos į kartą perduotą pyrago receptą – šis receptas ir servizas į kurį tą pyragą patieksi“, – juokauja restorano įkūrėjas.

Vienas iš unikalių restorano bruožų yra baldai, kuriuos galima pavadinti tikru „namų muziejaus“ paveldu. Beveik kiekvienas baldas, kiekvienas indas turi savo istoriją.

„Norėjome sukurti šiltų namų atmosferą, todėl ieškojome močiučių servizų. Į kvietimą  vienoje iš socialinio  tinklo Facebook atiduotuvių grupėje pasidalinti iš savo močiučių paveldėtus indus atsiliepė daugybė tvarių žmonių.

Šis aspektas ne tik suteikia restoranui ypatingo šilumos ir jaukumo, bet ir atkreipia dėmesį į tvarumo principus ir atsakomybę už paveldą“, – atkreipia dėmesį R.Galvonas.

Darbui visą parą į pagalbą pasitelkia anūkes

Nuo birželio mėnesio restoranas pradės dirbti visą parą, tačiau naktimis močiutes pakeis anūkės. Šį sprendimą priėmiau atsižvelgęs į močiučių gerovę. Močiutės vakarais ilsėsis, o dienomis jas galėsite sutikti restorane. Tiek dieną, tiek naktį vaišinsime pagal močiučių receptus paruoštais Smetonos laikų patiekalais, – atvirauja restorano įkūrėjas Rokas Galvonas.

Močiučių restorane derinamas skanus maistas, unikalus interjeras ir svarbiausia – socialinės integracijos ir atsakomybės vertybės.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder