5 idėjos Naujųjų metų užkandžiams vos iš kelių produktų: svečiai net neįtars, kad sutaupėtė ir daug laiko, ir pinigų
Prekybos tinklas „Iki“ dalijasi 5 išradingomis idėjomis, kaip vos iš kelių produktų sukurti užkandžius, kurie atrodys prabangiai, sužavės skoniu, bet bus lengvai ir paprastai paruošiami net paskutinę minutę.
Pasilepinkite ir leiskite savo svečiams mėgautis švente, neatskleidžiant paslapties, kaip lengvai tokį prašmatnų rezultatą pasiekėte.
Lapkritį atlikta lojalių „Iki“ klientų apklausa parodė, kad vidutiniškai Naujųjų metų vaišėms ruošiamasi skirti apie 80 eurų, o 7 iš 10 ketina tilpti į iki 100 Eur biudžetą.
„Pastebime, kad pirkėjų pasiruošimas Kalėdoms ir Naujiesiems metams skiriasi. Jeigu Kalėdoms daugelis atsigręžia į tradicinius patiekalus, skiria laiko jų ruošimui, tai Naujuosius metus dažnam norisi pasitikti įmantriau ir su mažiau darbo.
Pirkėjai ieško įdomesnių produktų, sūrių, užtepėlių, jau paruoštų užkandžių. Ypač išauga jūros gėrybių paklausa, žmonės mielai naudojasi nuolaidomis gurmaniškiems produktams, tokiems kaip „Billa Premium“ linija.
Akivaizdu, kad žmonės senuosius metus palydėti ir naujus sutikti nori šventiškai, įsimintinai – taupant ir laiką, ir pinigus“, – sako „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė.
Jeigu svečiams norite palikti įspūdį ne tik gurmaniška kokybe, bet ir savo sugebėjimais virtuvėje – išbandykite vieną iš itin paprastų, tačiau prabanga alsuojančių „Iki“ kulinarų siūlomų receptų. Kiekvienam jų pakaks vos kelių produktų, nereikės jokių ypatingų įgūdžių, o ruoša užims visai mažai laiko.
Į prosciutto įvyniotos krevetės
Reikės: vytinto kumpio prosciuto di Parma, atitirpintų didžiųjų tigrinių krevečių, sviesto, šviežiai maltų pipirų, druskos.
Papildomai padažui: 4 šaukštų sviesto, 2 šaukštelių česnako granulių, druskos ir pipirų.
Gaminame:
Pašalinkite krevečių galvas, nulupkite, tačiau palikite uodegėles – bus patogiau valgyti. Kiekvieną krevetę įvyniokite į prosciutto.
Lengvai aptepkite ištirpdytu sviestu, pabarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais.
Kepkite orkaitėje, keptuvėje arba karšto oro gruzdintuvėje, kol krevetės bus rožinės spalvos, o prosciutto lengvai traškus.
Patiekite šiltas su mėgstamu padažu arba susimaišykite savą iš visų ingredientų ir taip pat patiekite šiltą.
Šukutės, keptos svieste su trumais
Reikės: sviesto su trumais, 12 šukučių mėsos, druskos, pipirų, aliejaus kepimui, 3 česnako skiltelių, 1 šviežios citrinos, šviežių čiobrelių.
Gaminame:
Šukutes nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir prieš kepdami palikite 5-10 minučių kambario temperatūroje. Tuomet iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais.
Įkaitinkite sausą keptuvę ant vidutinės ugnies. Įpilkite aliejaus ir kaitinkite, kol jis bus karštas, bet nerūks. Sudėkite šukutes į keptuvę, nesutelkdami jų į vieną vietą, ir kepkite neapversdami 2-2½ minutės, kol apačioje susidarys auksinė plutelė.
Apverskite šukutes ir kepkite dar 2-2½ min. Paskutinę kepimo minutę į keptuvę įpilkite šaukštą sviesto su trumais, smulkinto česnako ir šviežių čiobrelių.
Kai šukutės iškeps, perkelkite jas į lėkštę ir palikite pailsėti. Į tą pačią keptuvę įpilkite daugiau sviesto su trumais ir ant viršaus išspauskite šiek tiek citrinos sulčių. Leiskite sviestui ištirpti, tuomet nugriebkite iš keptuvės parudavusius gabalėlius ir užpilkite ant paruoštų šukučių. Mėgaukitės rafinuotu patiekalu!
Traškūs saliamio kąsneliai
Reikės: itališko saliamio griežinėliais, fetos sūrio, slyvinių vynuoginių pomidoriukų, alyvuogių kalamata, šviežio baziliko, kaparėlių, graikiško alyvuogių aliejaus.
Gaminame:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Į keksiukų skardą įdėkite po gabalėlį saliamio, šiek tiek paspauskite ranka arba stikline, kad susidarytų „puodelis“. Kepkite orkaitėje 8-10 min. arba kol saliamis apskrus ir išlaikys formą. Kai saliamis iškeps, išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti ant grotelių.
Dubenyje sumaišykite trupintą fetą, alyvuoges, smulkintus pomidorus, nuplautus kaparėlius ir aliejų. Mišinį sudėkite į saliamio kąsnelius, pabarstykite šviežiais bazilikais ir skanaukite.
Burata su mandarinais, raudonaisiais apelsinais ir granatų sėklomis
Reikės: burata sūrio, mandarinų, raudonųjų apelsinų, alyvuogių aliejaus, granatų sėklų, lukštentų pistacijų, juodųjų sezamo sėklų, citrinos žievelės, druskos, pipirų, šviežių mėtų.
Gaminame:
Kiekvienam mandarinui ir apelsinui nedideliu aštriu peiliu nupjaukite viršų ir apačią. Padėkite vaisių ant nupjautos pusės, tada nupjaukite žievelės, supjaustykite griežinėliais ir išimkite sėklas.
Išdėliokite lėkštėje apelsinų ir mandarinų griežinėlius ratu, į vidurį įdėkite buratą. Viską apibarstykite granatų sėklomis, smulkintomis pistacijomis, juodųjų sezamų sėklomis, jei norite dar labiau išryškinti citrusų skonį – ir šviežios citrinos žievele. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais, pabarstykite mėtomis ir patiekite.
Pesto padažo eglutė su sūriu
Reikės: pesto padažo, 2 lakštų sluoksniuotos tešlos, čederio arba kito mėgstamo sūrio, 1 kiaušinio, sezamo sėklų, šviežiai maltų pipirų.
Gaminame:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C ir išklokite skardą kepimo popieriumi. Iš tešlos lakštų išpjaukite du vienodo dydžio pailgus didelius trikampius (galite pjaunant sudėti juos vieną ant kito, tačiau stenkitės kad jie nesuliptų. Plačiajame gale iš abiejų šonų šiek tiek nupjaukite tešlos atraižų, padarydami „medžio kotą“.
Ant vieno tešlos trikampio užtepkite pesto, pabarstykite tarkuoto sūrio ir uždenkite kitu tešlos trikampiu.
Aštriu peiliu, pradėdami nuo smailiojo galo, iš abiejų pusių padarykite tolygiai išdėstytas įpjovas, kurios vis ilgėja link pagrindo. Būtinai palikite tarpą, einantį per vidurį, kaip „kamieną“.
Kiekvieną juostelę paimkite į rankas ir lengvai pasukite. Jeigu norite, iš likusių atraižų išpjaunant „kotą“, išpjaukite dekoratyvines žvaigždutes ir išdėliokite ant tešlos.
Visą paviršių aptepkite plaktu kiaušiniu, pagal skonį pagardinkite druska pipirais ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite orkaitėje 20 minučių. Prieš patiekdami leiskite šiek tiek atvėsti.
Rašyti komentarą