Ką daryti su lašiniais prieš sūdant: atskleista tobulo skonio paslaptis

(1)

Švelnūs ir minkšti lašiniai yra puikus užkandis ir populiarus produktas ant lietuvių stalo. 

Tačiau prieš patiekiant su juoda duona ir žaliaisiais svogūnais, lašinius reikia tinkamai pasūdyti.

Daugelis pradedančiųjų virėjų daro tą pačią klaidą. Jie prieš sūdymą lašinių neparagauja.

To nepadarius, patiekalas išeis visai ne minkštas, o jo skonis bus toli gražu ne idealus.

Kad to išvengtumėte, prieš sūdymą lašinius būtinai vienai dienai įdėkite į šaldiklį.

Dėl to produktas nepraras formos ir bus gerai supjaustytas.

Iš anksto pasiruoškite visus prieskonius, kurių prireiks sūdant lašinius:

  • 1 kg produkto virėjai pataria imti apie 2 valgomuosius šaukštus druskos,
  • 1 šaukštelį paprikos,
  • 1 arb. š. maltų pipirų ir 1 arb. š. garstyčių.

Taip pat lašiniams puikiai tinka ciberžolė, kuminas, česnakas ir kalendra, lauro lapas.

Visus prieskonius reikia sumaišyti atskirame inde, ant lašinių gabalėlio padaryti nedidelius įpjovimus.

Tada sumaišykite visus ingredientus, suvyniokite į pergamentinį popierių ir palikite šaldytuve 5 dienoms.

Gurmanai taip pat teigia, kad tradiciniam produktui galima suteikti šiek tiek saldumo.

Pasirodo, jei sūdymo metu į marinatą įbersite nedidelį kiekį cukraus (ne daugiau kaip 1 šaukštelį), išgausite labai subtilų skonį.

Dėl tokio derinio lašiniai taps skanūs ir įtraukiantys.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder