Kiek laiko reikia virti bulves, kad gautumėte puikią bulvių košę?

Nuo to, kiek minučių ruošiamos bulvės, priklauso jų minkštumas, struktūra ir tai, kaip lengvai jie susmulkinami be gumulėlių. Apie tai rašo „Southernliving". 

Bulvių virimo paruošimo etapai

Kad bulvės išvirtų tolygiai ir būtų kuo kreminės, atlikite šiuos pagrindinius paruošimo etapus:

Nuplaukite ir nulupkite: Pradėkite nuo bulvių nuplovimo, kad pašalintumėte nešvarumus ir likučius. Jei norite, nulupkite jas ir pašalinkite bet kokias dėmes.

Supjaustykite vienodai: Naudokite aštrų peilį, kad bulvės būtų supjaustytos vienodais gabalais ir išvirtų tolygiai.

Nuplaukite krakmolą: Kad tekstūra būtų lengva ir puri, po supjaustymo nuplaukite bulves, kuriose yra daug krakmolo, pvz., raudonųjų bulvių, kad pašalintumėte krakmolą.

Pasirinkite didelį puodą: Įdėkite bulves į didelį puodą, kuriame būtų pakankamai vietos, kad jas būtų galima patogiai užpilti vandeniu.

Užpilkite šaltu vandeniu: įpilkite šalto vandens, kad bulvės būtų visiškai panardintos. Pradedant nuo šalto vandens, bulvės išvirs tolygiau.

Prieskoniuokite vandenį: įpilkite 1–2 arbatinius šaukštelius į kiekvieną litrą vandens, kad bulvės išvirtų skanesnės.

Patarimai, kaip virti bulves

Bulvių virimas gali atrodyti paprastas, bet šie patarimai padės jums kiekvieną kartą pasiekti geriausių rezultatų:

Užvirinkite, tada virinkite: Pradėkite nuo bulvių užvirinimo, tada sumažinkite ugnį ir virinkite ant silpnos ugnies. 

Patikrinkite, ar bulvės išvirė: Po 10–15 minučių (priklausomai nuo bulvių gabalėlių dydžio) pradėkite tikrinti, ar bulvės išvirė. Įdurkite šakutę ar peilį į bulvės gabalėlį – jei jis lengvai įeina be didelio pasipriešinimo, bulvės yra išvirusios

Venkite pervirimo: pervirtos bulvės gali tapti minkštos ir paveikti bulvių košės tekstūrą. Kai tik bulvės suminkštės, iškart jas nusausinkite.

Sumažinkite drėgmę: nusausinus bulves, palikite jas puode kelias minutes, kad išgaruotų perteklinė drėgmė ir košė būtų kreminė.

Veiksniai, darantys įtaką virimo laikui

Bulvių virimo laiką gali paveikti keli veiksniai:

Bulvių rūšis: Krakmolingos bulvės išverda greičiau.

Bulvių šviežumas: Šviežiai nuimtos bulvės turi didesnį drėgmės kiekį ir plonesnę odelę, todėl jos išverda greičiau.

Bulvių dydis: Mažesni bulvių gabaliukai paprastai išverda per 10–15 minučių, o didesni gabaliukai arba sveikos bulvės gali išvirti per 20–30 minučių ar ilgiau.

Nuluptos ar neluptos: bulvės su odele gali virti šiek tiek ilgiau nei nuluptos bulvės, nes odelė veikia kaip barjeras.

Puodo dydis ir vandens kiekis: mažesnis puodas su mažiau vandens gali užvirti greičiau, bet per daug įdėtų bulvių gali virti nevienodai.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder