Krevečių užkandis Naujųjų metų stalui kaip iš šefo rankų – lengva paruošti, gardu skanauti (receptas)
Dabar jų įsigysite pigiau, nes gruodžio 27 – sausio 6 dienomis šaldytos virtos karališkos krevetės „Nowaco exlusive“ be kiautų, be galvos, su uodegomis parduodamos su 40 proc. nuolaida ir 300 g kainuos 5,99 Eur.
Krevetės naudingos, bet vartokite saikingai
Krevetėmis gardinami įvairių tautų patiekalai: indiški kariai, ispaniškos paelijos, tailandietiška sriuba, o keptos jos skanios vienos, pagardintos citrinos sultimis, sviesto, česnako ir žolelių padažu ir patiekiamos su šviesia skrudinta duona.
Jūrų gėrybės beveik nekaupia sunkiųjų metalų, tad jas, kaip ir žuvį, rekomenduojama įtraukti į sveikatai palankios mitybos racioną. Jos itin vertinamos ir dėl santykinai mažo kaloringumo ir jose esančių didelės maistinės vertės baltymų, Omega-3 polinesočiųjų riebalų rūgščių, vitaminų ir mineralų.
Kalbant apie jūros gėrybių teikiamą naudą nereikia pamiršti, kad šių delikatesų skanauti negali žmonės, kuriems pasireiškia alerginės reakcijos – apsunkėjęs kvėpavimas, odos bėrimai, virškinimo sistemos sutrikimai ar vėmimas.
Be to, per didelis jūros gėrybių kiekis žmogaus organizme gali sukelti ir baltyminį šoką, tad jei jūros gėrybių nesate skanavę anksčiau, vertėtų jų paragauti tik šiek tiek ir stebėti, kaip reaguos organizmas.
Paruošti paprasta, svarbu neperkepti
Jei krevetes perkepsime, jos bus sausos ir kietokos, todėl jas ruošiant tikrai nereikia ilgai stovėti prie keptuvės ar grilio. „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė primena, kad tinkamos vartoti krevetės turėtų būti nepakeitusios spalvos ir negleivėtos.
„Nusipirkę šaldytų krevečių pakuotę ir pasidėję į šaldiklį, ilgam nepamirškite – išsitraukę pasižiūrėkite į galiojimo datą ir atšildykite krevetes tik šaldytuve.
Šviežias pamarinuotas krevetes geriausia kepti stipresnėje kaitroje (pakaks 2-3 minučių iš abiejų pusių), o jei čirškinsite neluptas, procesas bus ilgesnis – kepkite silpesnėje kaitroje iki 7 minučių, taip krevetės išliks sultingesnės“, – pataria ji.
E. Krasauskienė taip pat primena, kad parduotuvėse geriausia rinktis „MSC“ ir „ASC“ sertifikavimo logotipais pažymėtas žuvis ir jūrų gėrybes, nes jos sužvejotos ar užaugintos laikantis sertifikuotos atsakingos žuvininkystės principų: „Apsipirkus, krevetes, kaip ir kitas jūrų gėrybes, reikėtų kuo greičiau įdėti į šaldytuvą ir laikyti ten sandarioje talpoje.
Jei iš krevečių neplanuojate gaminti patiekalo ilgesnį laiką, geriausia būtų jas užšaldyti.
Norintiems apsipirkti pigiau, vertėtų ieškoti privačia „Rimi“ etikete pažymėtų šaldytų arba atitirpintų krevečių dėl itin palankaus pirkėjui kainos ir kokybės santykio.
Be to, gruodžio 27 – sausio 6 dienomis šaldytos virtos karališkos krevetės „Nowaco exlusive“ be kiautų, be galvos, su uodegomis parduodamos su 40 proc. nuolaida ir 300 g kainuoja vos 5,99 Eur.“
„Rimi“ siūlo pasiruošti puikų krevečių užkandį Naujųjų metų stalui: patiektas elegantiškose taurėse jis iškart sukurs šventišką nuotaiką.
Krevečių užkandis
RECEPTAS
Patiekalui reikės:
400 g virtų krevečių;
10 g svogūnų laiškų;
3 vnt. agurkų;
100 g salotų mišinio;
5 šaukštų majonezo;
2 šaukštų pomidorų padažo;
1 vnt. citrinos;
„Tabasco“ padažo – pagal skonį;
paprikos miltelių – pagal skonį.
Kaip gaminti:
- Dubenyje sumaišykite pomidorų, „Tabasco“ padažus, majonezą ir paprikos miltelius.
- Agurkus supjaustykite kubeliais, svogūno laiškus susmulkinkite ir sumaišykit su padažu.
- Krevečių kiautus pašalinkite.
- Imkite taures ir dėkite sluoksniais pasiruoštus produktus, t. y. salotas, agurkus su padažu, krevetes. Papuoškite citrinos griežinėliais.
Skanaus!
Rašyti komentarą