Ingredientai:
175 g paprastų miltų
3 dideli kiaušiniai
450 ml pieno
saulėgrąžų aliejaus, skirto kepti
Paruošimas:
1 ŽINGSNIS
Į didelį ąsotį ar dubenį suberkite miltus. Įmuškite kiaušinius, įpilkite pusę pieno ir žiupsnelį druskos. Išplakite iki vientisos, tirštos tešlos. Supilkite likusį pieną ir vėl išplakite. Atidėkite bent 30 min.
2 ŽINGSNIS
Įkaitinkite didelę nepridegančią blynelių keptuvę arba keptuvę. Įpilkite šlakelį aliejaus, tada nuvalykite perteklių virtuviniu popieriumi. Kai keptuvė įkaista, įpilkite tiek tešlos, kad ji vos padengtų paviršių, ją pasukiokite ir supilkite perteklių atgal į dubenį.
Blynas turi būti kuo plonesnis. Kai krašteliai atsilupa nuo keptuvės kraštų, ją pakratykite, kad pamatytumėte, ar blynas lengvai atsiskiria ir apačia nėra ruda. Jei ne, virkite šiek tiek ilgiau. Apverskite ir kepkite kitą pusę minutę ar dvi. Patiekite arba laikykite šiltai įkaitintoje orkaitėje.
Parengta pagal: www.bbcgoodfood.com
Rašyti komentarą