Lengvai paruošiami lietiniai blyneliai

Naudokite šį lengvą blynelių receptą saldiems ar pikantiškiems blynams gaminti. Tešlos užtenka pagrindiniam patiekalui ar desertui keturių asmenų šeimai.

Ingredientai:

175 g paprastų miltų

3 dideli kiaušiniai

450 ml pieno

saulėgrąžų aliejaus, skirto kepti

Paruošimas: 

1 ŽINGSNIS

Į didelį ąsotį ar dubenį suberkite miltus. Įmuškite kiaušinius, įpilkite pusę pieno ir žiupsnelį druskos. Išplakite iki vientisos, tirštos tešlos. Supilkite likusį pieną ir vėl išplakite. Atidėkite bent 30 min.



2 ŽINGSNIS

Įkaitinkite didelę nepridegančią blynelių keptuvę arba keptuvę. Įpilkite šlakelį aliejaus, tada nuvalykite perteklių virtuviniu popieriumi. Kai keptuvė įkaista, įpilkite tiek tešlos, kad ji vos padengtų paviršių, ją pasukiokite ir supilkite perteklių atgal į dubenį.

Blynas turi būti kuo plonesnis. Kai krašteliai atsilupa nuo keptuvės kraštų, ją pakratykite, kad pamatytumėte, ar blynas lengvai atsiskiria ir apačia nėra ruda. Jei ne, virkite šiek tiek ilgiau. Apverskite ir kepkite kitą pusę minutę ar dvi. Patiekite arba laikykite šiltai įkaitintoje orkaitėje.

Parengta pagal: www.bbcgoodfood.com

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder