Silkę valau per 3 minutes: naudoju japonišką metodą – rezultatas – filė be jokių papildomų rūpesčių

(2)

Japonų metodas, tobulintas per daugelį metų, leidžia per kelias minutes paruošti nepriekaištingą filė. Jums reikės tik aštraus peilio ir kelių pagrindinių būdų žinojimo.

Pasirengimas darbui

• Pasirinkite aštrų peilį su lanksčiu ašmeniu

• Naudokite pjaustymo lentą su grioveliu skysčiams nutekėti

• Paruoškite popierinius rankšluosčius ir ledinį vandenį

5 žingsniai iki idealios filė

1. Pradinis apdorojimas

Tiksliai įpjaukite už žiaunų, pašalinkite galvą ir pelekus. Atsargiai išimkite visus vidaus organus, stengdamiesi nepažeisti pilvo. Kruopščiai nuplaukite skrostą silkę lediniame vandenyje – tai sutvirtins mėsos tekstūrą.

2. Odos nuėmimo menas

Įpjaukite odą ties uodegos dalimi. Pirštais suformuokite „kišenę“ ir, judindami žuvies korpusą, lėtai nutraukite odą „kojinės“ principu. Silkės elastingumas jums padės – tinkamai judinant žuvį, oda nusitrauks beveik pati.

3. Švarus padalijimas

Peilį laikykite lygiagrečiai stuburui ir švelniai veskite ašmenis, jausdami kaulų kontūrą. Apverskite žuvį ir pakartokite veiksmą. Patyrę virėjai stuburą su kaulais pašalina vienu judesiu.

4. Smulkių kaulų šalinimas

Perbraukite piršto pagalvėle išilgai filė centro – paslėpti kauliukai pakils, parodydami savo vietą. Naudokite pincetą juvelyriškam kaulų pašalinimui.

5. Galutinis apdorojimas

Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite filė. Dabar turite idealią bazę kulinariniams eksperimentams – nuo tradicinės „silkės pataluose“ iki rafinuotų tar-tarų.

Įvaldę šią techniką, žuvies apdorojimui sugaišite tik 3-5 minutes, o rezultatas bus profesionalus – be jokio nereikalingo kauliuko.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder