Skaniausias pagardas iš krienų lapų: ypatingas receptas - tiks prie įvairiausių patiekalų!

Toks pagardas puikiai tinka ne tik mėsos patiekalams – jį galima dėti į salotas, sriubas, barščius, patiekti prie žuvies patiekalų, gaminti iš jo įvairias užtepėles sumuštiniams.

Ingredientai:

  • – krienų lapai, 6 vnt
  • – krapai, petražolės ir kalendra (pastaroji pagal pageidavimą) po 100 g
  • – paprika, 250 g
  • – aštrieji pipirai, 1-2 ankštys
  • – česnakai, 150 g
  • – graikiški riešutai, 200 g
  • – druska, 2-3 arbatiniai šaukšteliai
  • – aliejus, 150 ml

Paruošimas:

  1. Riešutus sutriname blenderiu į trupinius.
  2. Saldžiuosius pipirus, aštriuosius pipirus ir česnakus irgi susmulkiname blenderiu.
  3. Sumaišome su riešutais.
  4. Visus žalumynus nuplauname, nusausiname ir taip pat smulkiname blenderiu.
  5. Sumaišome visus produktus, pilame aliejų ir dar kartą pertriname blenderiu.
  6. Sūdome pagal skonį, išmaišome.

Patarimas: padažas turi būti sūrokas tam, kad jis ilgiau laikytųsi. Laikymo terminas – apie 6 mėn.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder