Sveikuoliškos picos receptas

Šios vegetariškos picos kekisyra didelis, todėl jei turite kokių likučių, įdėkite keletą šaltų gabalėlių į priešpiečių dėžutę kitai dienai.

Ingredientai:

100 g baltų ir pilno grūdo miltų

1 šaukštelis arba 7 g pakelis lengvai sumaišytų džiovintų mielių

125 ml šilto vandens

Užpilui:

200 g skardinės pjaustytų pomidorų, nusausintų 

saujos vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę

1 didelė cukinija, plonai supjaustyta skustuvu

25 g mocarelos, suplėšytos gabalėliais

1 šaukštelis kaparėlių sūryme, nusausintų

8 žalios alyvuogės, grubiai pjaustytos

1 česnako skiltelė, smulkiai pjaustytos

1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus

2 šaukštai kapotų petražolių, patiekimui

Paruošimas:

1 ŽINGSNIS

Miltus ir mieles sumaišykite su žiupsneliu druskos virtuviniu kombainu su tešlos peiliukais.

Supilkite vandenį ir išmaišykite iki minkštos tešlos.

Išimkite tešlą ir iškočiokite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iki maždaug 30 cm skersmens. Iškelkite ant aliejumi išteptos kepimo skardos.

2 ŽINGSNIS

Konservuotus pomidorus paskleiskite ant tešlos 2 cm atstumu nuo kraštų.

Ant viršaus išdėliokite vyšninius pomidorus ir cukinijas, tada apibarstykite mocarela.

Sumaišykite kaparėlius, alyvuoges ir česnaką, tada pabarstykite ant viršaus. Tolygiai apšlakstykite aliejumi. Palikti kilti 20 min. Įkaitinkite orkaitę iki 240C.

3 ŽINGSNIS

Kepkite picą 10–12 minučių, kol kraštai taps traškūs ir auksinės spalvos. Patiekdami apibarstykite petražolėmis.

Parengta pagal: www.bbcgoodfood.com

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder