Ypatingai skani morkų užtepėlė: keli ingredientai - šis sveikas ir skanus pagardas tiks prie visko!

Morkų ir sūrio užtepėlė - originalus receptas, kurio pagrindinis ingredientas - paprastos morkos.

Lengva, švelnios tekstūros ir sodraus skonio užtepėlė puikiai tinka pusryčiams ir užkandžiams visą dieną.

Puslapyje yuliia.senych rašoma, kad sumuštinių užtepėlės tapo svarbia šiuolaikinės namų šeimininkės kulinarinio arsenalo dalimi.

Ir nors klasikiniai užtepai, tokie kaip humusas ar paštetas, yra gana populiarūs, pabandykite pasigaminti ką nors naujo, sveiko ir spalvingo. 

Sudedamosios dalys

Šviežios morkos 250 g

Virti kiaušiniai 2 vnt.

Kietasis sūris 70 g

2-3 skiltelės česnako

Grietinė 3 šaukštai

Druskos

Pipirai

Paruošimas:

Morkas sutarkuokite smulkia tarka.

Sudėkite tarkuotus virtus kiaušinius, kietąjį sūrį ir česnaką.

Pagal skonį pagardinkite grietine, druska ir pipirais.

Išmaišykite ir užtepkite ant duonos.

Patarimai:

Vietoj kietojo sūrio galima naudoti lydytą sūrį, o vaizdo įrašo autorius bandė pagaminti užtepėlę su parmezanu.

Grietinę galima pakeisti kreminiu sūriu arba majonezu.

Morkos suteiks patiekalui ryškumo, be to, jos turi daug naudingų savybių.

Jose gausu beta karotino - stipraus antioksidanto, kurį organizmas paverčia vitaminu A, būtinu sveikai odai ir regėjimui.

O papildomi ingredientai, tokie kaip sūris ir prieskoniai, suteikia harmoningą skonį ir papildo užtepėlę baltymais bei kalciu - tai puiki premija sveikatai palaikyti.

Mėgaukitės!

Morkų ir sūrio užtepėlė puikiai tinka su šviežia bagete, skrebučiais ar viso grūdo duona.

Ji taip pat puikiai tinka daržovių patiekalams gardinti arba gali būti naudojama kaip skanių krekerių ir traškučių padažas.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.