Gastroenterologas įspėjo apie populiarios košės pavojų: žalą sveikatai ir figūrai
Be to, vis daugiau ekspertų įspėja apie galimą šios košės žalą, ypač vaikų organizmui, rašo stilistas.
Kodėl manų kruopos trukdo pasisavinti kalcį
Gastroenterologai aiškina, kad manų kruopose yra daug fitino rūgšties - medžiagos, kuri trukdo pasisavinti kalcį ir skatina jo pasišalinimą iš organizmo.
Tai gali sukelti kalcio trūkumą ir net sukelti rachitą vaikams.
Mažiausia nauda, daugiausia kalorijų
Manų kruopose yra nedaug naudingų medžiagų, tačiau jose gausu glitimo.
Jei į paruoštą košę įdėsite pieno ir sviesto, gausite kaloringą patiekalą, kuris gali neigiamai paveikti virškinimą ir svorį.
Anksčiau manų kruopų košė dažnai būdavo duodama vaikams, tačiau tada jos poveikio organizmui tyrimai dar nebuvo atlikti.
Tačiau šiandien kai kurie tėvai tiesiog iš įpročio kruopų košę padaro vaiko mitybos pagrindu.
Toks nesubalansuotas valgiaraštis gali sukelti sveikatos problemų.
Gydytojai pataria visiškai neišbraukti manų kruopų, bet vartoti jų saikingai ir derinti su kitais sveikais maisto produktais, ypač praturtinti mitybą daug žalumynų, daržovių, vaisių, uogų ir riešutų.
Šaltinis: cursorinfo.co.il

Rašyti komentarą