Manų košė

Gastroenterologas įspėjo apie populiarios košės pavojų: žalą sveikatai ir figūrai

Dar prieš kelerius metus manų košė buvo laikoma pažįstamu ir naudingu patiekalu, ypač vaikams. Tačiau šiuolaikiniai tyrimai paskatino gydytojus ir mitybos specialistus suabejoti jos vertingumu.

Be to, vis daugiau ekspertų įspėja apie galimą šios košės žalą, ypač vaikų organizmui, rašo stilistas.

Kodėl manų kruopos trukdo pasisavinti kalcį

Gastroenterologai aiškina, kad manų kruopose yra daug fitino rūgšties - medžiagos, kuri trukdo pasisavinti kalcį ir skatina jo pasišalinimą iš organizmo. 

Tai gali sukelti kalcio trūkumą ir net sukelti rachitą vaikams.

Mažiausia nauda, daugiausia kalorijų

Manų kruopose yra nedaug naudingų medžiagų, tačiau jose gausu glitimo. 

Jei į paruoštą košę įdėsite pieno ir sviesto, gausite kaloringą patiekalą, kuris gali neigiamai paveikti virškinimą ir svorį.

Anksčiau manų kruopų košė dažnai būdavo duodama vaikams, tačiau tada jos poveikio organizmui tyrimai dar nebuvo atlikti. 

Tačiau šiandien kai kurie tėvai tiesiog iš įpročio kruopų košę padaro vaiko mitybos pagrindu. 

Toks nesubalansuotas valgiaraštis gali sukelti sveikatos problemų. 

Gydytojai pataria visiškai neišbraukti manų kruopų, bet vartoti jų saikingai ir derinti su kitais sveikais maisto produktais, ypač praturtinti mitybą daug žalumynų, daržovių, vaisių, uogų ir riešutų.

Šaltinis: cursorinfo.co.il

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder