Kokie gėrimai gali pagerinti jūsų žarnyno sveikatą: dietologai išrinko 8 geriausius

Sveikas žarnynas – tai ne tik skrandžio problemų nebuvimas, jis taip pat susijęs su geresniu virškinimu, stipria imunine sistema ir netgi gali pagerinti nuotaiką. Tačiau, kaip paaiškėjo, svarbu ne tik tai, ką valgote, bet ir tai, ką geriate. Todėl leidinys „“ išrinko 10 geriausių gėrimų žarnynui, kurie padės jums pasiekti sveiką ir laimingą mikrobiomą.

Kefyras

„Kefyras – tai fermentuotas pieno produktas, pagamintas dviejų rūšių fermentacijos būdu: cukraus fermentacija naudojant pieno cukrų, žinomą kaip laktozė (pieno rūgšties fermentacija), ir mielių fermentacija naudojant kefyro grūdus (alkoholio fermentacija)“, – pasakojo registruotas dietologas Toby Amidor.

Fermentacijos metu susidaro biologiškai aktyvios jungtys, tokios kaip kefiran, biologiškai aktyvūs peptidai ir organinės rūgštys. Tyrimai patvirtina, kad šios jungtys gali padėti kefiram kovoti su žalingomis bakterijomis žarnyne ir kitose organizmo dalyse.

Kombučia

Kombučia yra gazuotas fermentuotas arbata, kurioje yra gyvų probiotikų, galinčių pagerinti žarnyno mikrobiomą. Kombučia taip pat yra turtinga antioksidantų, kurie padeda kovoti su uždegimais.

Burokėlių sultys

Burokėlių sultys yra turtingos maistinėmis nitratais, kurie gerina kraujotaką, įskaitant virškinimo traktą.

„Burokėlių sultys taip pat turi polifenolių, ląstelienos ir junginių, tokių kaip betainas, kurie padeda gerinti virškinimą ir kepenų sveikatą – visos šios medžiagos vaidina svarbų vaidmenį palaikant žarnyno sveikatą.

Profesionalo patarimas: jei nemėgstate žemiško skonio, pabandykite burokėlių sultis sumaišyti su šviežiomis apelsinų arba obuolių sultimis, kad gėrimas būtų saldesnis“, – pataria „health“.

Slyvų sultys

100 % slyvų sultys vienoje porcijoje yra 4 gramai ląstelienos, kuri yra labai svarbi virškinimo sistemos sveikatai. Taip pat įrodyta, kad slyvų sultys, dėl ląstelienos ir sorbitolio, padeda išvengti ir palengvina vidurių užkietėjimą.

Imbiero arbata

Imbiero arbata palaiko žarnyno sveikatą, stimuliuoja virškinimą ir skatina motoriką, o tai padeda reguliuoti kasdienį tuštinimąsi.

„Jo natūralios priešuždegiminės ir vėjo išstūmimo savybės taip pat ramina virškinimo traktą ir mažina pilvo pūtimą, todėl jis yra puikus pasirinkimas žarnyno sveikatai palaikyti“, – sako specialistė Whitney Stewart.

Obuolių acto gėrimas

Šis gėrimas iš pradžių gali atrodyti ne itin patrauklus, tačiau jame yra acto rūgšties, kuri palaiko virškinimo fermentus ir padeda skaidyti maistą.

„Sumaišytas su vandeniu ir nedideliu kiekiu medaus, jis taip pat padeda reguliuoti skrandžio rūgštingumą, sukuriant aplinką, kurioje klesti naudingos bakterijos“, – aiškina „health“.

Mėtų arbata

Mėtų arbata yra klasikinis raminantis gėrimas, kuris gali tapti tikru stebuklu jūsų skrandžiui. Ji gali padėti esant dirgliosios žarnos sindromui, virškinimo sutrikimams ir pilvo pūtimui.

Be to, jo gaivus skonis daro arbatą idealiu gėrimu po valgio, kad nuramintų skrandį ir išlaikytų lengvumą.

Latte su ciberžole

Latte su ciberžole puikiai tinka žarnyno sveikatai. Ciberžolė turi galingą junginį, vadinamą kurkuminu, kuris žinomas dėl savo priešuždegiminių ir antioksidacinių savybių.

Be to, šį gėrimą lengva paruošti namuose, naudojant kurkumą miltelių pavidalu, pieną ir prieskonius, pavyzdžiui, cinamoną ar imbierą.

Šaltinis: unian.net

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder