Automobilininkai: naftos koncernai dirbtinai kelia benzino kainas

Automobilininkai: naftos koncernai dirbtinai kelia benzino kainas

Visuotinis Vokietijos automobilininkų klubas (ADAC) nepagailėjo kritikos naftos koncernams, kurie, jo nuomone, klaidina vartotojus dirbtinai keldami benzino kainą.

Kaip antradienį praneša laikraštis "Welt", kritika grindžiama tuo, kad kai kuriose degalinėse ryte benzinas yra brangesnis nei vakare. Klubo darbuotojai patikrino 33 degalines vienuolikoje Vokietijos miestų ir priėjo prie išvados, kad vakare benzinas vidutiniškai kainuoja 2,6 cento mažiau, o dyzelinis kuras - 3,3 cento mažiau. Didžiausias skirtumas užfiksuotas Miunchene - 12 centų. ADAC nuomone, taip koncernai siekia suklaidinti vartotojus ir neleisti jiems lyginti kainų. "Tokia politika leidžia naftos koncernams nuolat didinti pajamas", - pareiškė laikraščiui "Bild" ADAC vadovas Peteris Mejeris (Peter Meyer)

Pastaraisiais mėnesiais benzino kaina Vokietijoje kelis kartus buvo viršijusi 2011 m. balandžio mėnesį pasiektą rekordą, kai vienas "Super" markės (AI-95) benzino litras kainavo 1,61 euro. Vidutiniškai benzino kainos per pastarąjį ketvirtį išaugo 11,3 cento už litrą. Tačiau, kaip teigia ekspertai, tik 6,6 cento iš jų galima paaiškinti augančiomis naftos kainomis ir dolerio kurso euro atžvilgiu pokyčiais. Kitai žodžiais, 4,7 cento kompanijos "kraudavosi sau į kišenę", tvirtina ekspertai.

Dėl augančių benzino kainų sumažėjo vartotojų pasitikėjimo indeksas nuo 6 iki 5,9 punkto, rodo Niurnbergo rinkodaros instituto (GFK SE) antradienį paviešintas tyrimas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder