Politikai laimina popierinių bilietų branginimą

Politikai laimina popierinių bilietų branginimą

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos kolegija ketvirtadienį pritarė siūlymui, kad nuo sausio pradžios Klaipėdoje 20 centų brangtų popieriniai miesto autobusų bilietai.

Tad Klaipėdos savivaldybės administracija šį sprendimo projektą teiks svarstyti ir Klaipėdos miesto tarybai.

"Vakarų eksprese" jau rašėme, kad Klaipėdos savivaldybės administracija apibendrinusi devynių šių metų mėnesių pajamas ir išlaidas bei preliminariai įvertinusi galimus kitų metų pokyčius apskaičiavo, kad kitais metais VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) sąnaudos turėtų išaugti 5 proc. - 1,8 mln. litų.

Kolegijai buvo pasiūlyti trys variantai, kaip lopyti šią skylę. Politikai pritarė tam variantui, kurį palaiko ir savivaldybės administracija ir KKT - padidinti miesto autobusų popierinių bilietų tarifus 20 centų, nekeičiant terminuotų ir elektroninių kartinių bilietų kainų.

Priėmus šį sprendimą spaudos kioskuose popierinis bilietas kainuotų 2,2 Lt, o autobuse jį būtų galima įsigyti už 2,6 Lt. Dabar atitinkamai šie bilietai kainuoja kioske 2 Lt, autobuse - 2,4 Lt.

Teigiama, kad priėmus šį sprendimą visiškai sausiems iš balos išlipti nepavyks ir miesto biudžete vis tiek reikės surasti papildomus 500 tūkst., nes papildomas išlaidas sudarys kompensacijos už pabrangusius lengvatinius popierinius bilietus. Tačiau kiti du siūlyti variantai būtų atsiėję dar brangiau.

Rimantas Taraškevičius pažymėjo, kad kaštus brangina ir privežamieji maršrutai. Tačiau jie gyventojams yra patogūs, o už patogumą tenka mokėti brangiau.

"Tačiau reikėtų akcentuoti, kad iš esmės viešojo transporto paslaugos mieste nebrangsta, nes tie, kurie naudosis elektroniniu bilietu, jokio skirtumo nepajus. Tiesiog šitaip nuosekliai mes einame į elektroninio bilieto sistemą", - pastebėjo vicemeras Artūras Šulcas.

Tą patį akcentavo ir KKT vadovas Gintaras Neniškis. Pasak jo, popieriniai bilietai branginami ne tik todėl, kad būtų užlopytos skylės biudžete, bet ir tam, kad kuo daugiau keleivių rinktųsi elektroninius bilietus.

Šiuo metu vienam parduotam elektroniniam kartiniam bilietui tenka trys popieriniai, kurių sistemos aptarnavimas yra brangesnis. Elektroninius bilietų naudojimą siekiama paskatinti ir dėl to, kad jie leidžia tiksliau matyti faktinius keleivių srautus maršrutuose ir stotelėse.

Planuojama, kad parengtą sprendimo projektą dėl popierinių bilietų kainų didinimo Klaipėdos miesto taryba svarstys gruodį. Jei politikai tam pritars, kainos keistųsi nuo sausio 1 d.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder