Daugiau nei dešimtadalis jaunuolių neturi darbo

Daugiau nei dešimtadalis jaunuolių neturi darbo

Tarptautinė darbo organizacija ragina Vyriausybes jaunimo nedarbo problemas laikyti šalies politikos prioritetu.

Organizacijos duomenimis, šiuo metu daugiau nei dešimtadalis jaunų žmonių pasaulyje neturi darbo ir panašu, kad jų padėtis ateinančius keletą metų nesikeis.

Beveik 75 milijonai jaunų žmonių pasaulyje nuo 15 iki 24 metų neturi darbo. Per pastaruosius penkerius metus tokių gyventojų padaugėjo 4 milijonais.

Tarptautinės darbo organizacijos tyrimas taip pat parodė, kad Europos Sąjungoje vienas iš penkių tokio amžiaus žmonių šiuo metu ieško darbo. Tyrime teigiama, kad daug specialybę turinčių jaunų žmonių priversti užsiimti nekvalifikuotais darbais ar dirbti ne visą dieną.

Dar daugiau nei 6 milijonai yra taip nusivylę situacija, kad liovėsi ieškoję, kur užsidirbti, ir vis labiau yra stumiami į visuomenės atskirtį. Anot Tarptautinės darbo organizacijos, jeigu situacija darbo rinkoje greitu metus nesikeis, jauni žmonės nenaudodami savo įgūdžių juos praras ir ne tik neturės darbo, bet taps nebetinkami jam išvis.

Sprendžiant šią problemą, Tarptautinė darbo organizacija skatina valstybes kurti daugiau mokymo programų jaunimui bei taikyti mokesčių lengvatų juos priimantiems darbdaviams.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder