Šventė, vienijanti kūnus ir sielas

Šventė, vienijanti kūnus ir sielas

Šiandien „Vilties bėgimas“ prasidėjo kur kas anksčiau, nei 14 val. buvo duotas startas bėgti, - Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje šalia bekylančių dvasinės paramos centro onkologiniams ligoniams ir jų artimiesiems pastatų buvo pašventinta „Visų karalienės“, onkologinių ligonių globėjos, ikona – gyduolė, kuri po to iškilmingai buvo atlydėta į Vasaros estradą.

Už artimąjį savo

Šiemet už 13 – metį Lauryną pasišovė bėgti „Vaivorykštės” mokyklos auklėtiniai. Onkologine liga sergantis berniukas neišpasakytai apsidžiaugė bendraamžių dėmesiu. O Dar labiau džiūgavo, kad nuo šiol kompiuterio pagalba galės mokytis pas tos pačios mokyklos pedagogus – idant besigydydamas ligoninėse ar namuose neatsiliktų nuo bendraklasių žiniomis.

Brolis pranciškonas Evaldas, kasmet „Vilties bėgime” įveikiantis 10 km, sekmadienį taip pat bėgo. Ant nugaros jis buvo prisikabinęs keturių artimųjų, nuo onkologinių ligų jau iškeliavusiųjų Anapilin, portretus. Jis sakė buvęs sujaudintas, kai dėl to susilaukė padėkų iš mirusiųjų artimųjų.

„Vilties bėgimas” tam ir pradėtas – palaikyti dvasiškai susirgusiuosius, suteikti jiems vilties”,- sakė jis dar prieš bėgimą.

Kai kurie kiti bėgikai taip pat bėgo už savo sergančius artimuosius ar draugus, nors vizualiai to ir neišreiškė.

Bėgimą pakeitė dviračiais

O štai ponia Rima, anksčiau bėgusi 3 km, šiemet bėgimą pakeitė dviračio pėdalų mynimu: „Labai prijaučiu „Vilties bėgimo” idėjoms. Tačiau, kai pernai prabėgau tris kilometrus, paskui susirgau. Tai šiemet rinkausi važiuoti dviračiu. Labai gerai, kad atsirado tokia alternatywa – ne visi turi sveikatos bėgti, o prisidėti prie tokios gražios šventės vis tiek juk norisi”,- sakė ji.

Anatolijus ir Romanas, pernai bėgę distancijas, šiemet taip pat mynė pedalus. Solidžiai atrodantys ponai Ananas ir Vytautas, beje, nusipirkę simbolines kartonines plytas, pasidžiaugė, kad nuo „Big” prekybos centro iki Vasaros estrados atmynė per 20 min. Dviratininkai pažymėjo, kad kelyje niekas netrukdė ir negailėjo komplimentų policijos darbuotojams, užtikrinusiems saugumą tiek dviratininkams, tiek bėgikams.

Bėgo ir Lietuvos maratonininkai

Jau antrą kartą į “Vilties bėgimą“ atvyksta Lietuvos pasididžiavimas maratonininkės, 2012 metų Londono olimpinių žaidynių dalyvės Remalda Kergytė (Šiauliai) ir Diana Lobačevskė (Vilnius). Pastaroji šiais metais laimėjo tarptautinį Hamburgo maratoną. Ji pirmoji iš moterų sekmadienį įveikė 10 km trasą. Įkandin jos finišavo ir Remalda Kergytė. Paklaustos, ar tie dešimt kilometrų joms buvę tas pats, kas gliaudyti saulėgražas, moterys papurtė galvas: “Kiekviena trasa turi savo specifiką: maratonas – vieni greičiai, jėgų paskaičiavimas, čia – visai kas kita”,- sakė moterys, gurkšnodamos “Vilties bėgimo” rėmėjų parūpintą mineralinį vandenį. Juo buvo aprūpinti visi 10 km distanciją įveikę. Pirmieji trys bėgikai vyrai, kirtę finišo liniją, buvo šių metų Lietuvos kroso čempionas šiaulietis Justinas Beržanskis, pakruojietis Marius Diliūnas ir kaunietis Remigijus Kančys.

Šventėje netrūko muzikos ir dainų

Kai Atgimimo aikštėje, belaukiant dviratininkų ir 10 km bėgikų trenkė Karinių jūrų pajėgų orkestras, daugeliui besiregistruojančių bėgti 3 km bėgikų kojos tiesiog pačios kilnojosi. Buvau labai pamaloninta, kai prie manęs priėjęs gal kokių dešimties metų kavalierius, užsivilkęs bėgimo baltus marškinėlius, pakvietė šokti. Žinoma, atsakyti negalėjau. Sušokome ir aplodismentais pratrūkusiai publikai kaip kokios šou žvaigždės nusilenkėme. Šoko ir kiti besiregistruojantys bėgti. O štai Norvegijos Išganymo armijos orkestro koncerto nebesulaukėme, nes skubėjome į Vasaros estradą. Netgi redakcijos automobiliui reikėjo važiuoti aplinkiniais keliais, nes tiesioginiame jokių kliūčių nei dviratinininkams, nei bėgikams neturėjo būti. Bet norvegus orkestrantus pakalbinau. Jie sakė seniai norėję atvykti į Klaipėdą koncertuoti. Ir jie esą laimingi, kad teks sugroti tokioje taurioje miesto bendruomenės šventėje. Įkvepenčiai Vasaros koncertų estradoje giedojo ir jungtinis gospelo atlikėjų vaikų choras.

Skaičiai

Kiek šiemet “Vilties bėgime” dalyvavo bėgikų, dviratininkų, sunku įvertinti. Elektroniniu būdu užsiregistravusių pirmųjų buvo per keturis šimtus, antrųjų – per pustrečio tūkstančio. Kiek jų užsiregistravo ir važiavo ar bėgo sekmadienį, dar teks skaičiuoti. Kaip ir aukas už kartonines plyta, atviruką su ikona – gyduole, bėgimo atributiką – numerius ir marškinėlius. Kol kas nežinoma ir kiek suaukota trumpuoju telefono numeriu 1417. Beje, aukoti 5 Lt dar galima iki gegužės 31 d.

”Vakaru ekspreso” komanda

Šeštąjį kartą „Vilties bėgime” dalyvavo ir "Vakarų Ekspreso" komanda: 10 km bėgo kolega Mindaugas Milinis, 3 km – Džiugas Lukoševičius, Valdas Pryšmantas ir „Respublika” žurnalistas Darius Čiužauskas bei buvęs „ekspresietis", dabar LNK operatorius Vilius Mačiulaitis. Na, o dviračių pedalus mynė VE techninio centro galva Darius Butkus su sūneliu Salvijumi. Beje, D. Čiužausko sūnus taip pat dalyvavo šioje šventėje, kol kas įveikdamas 600 m. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder