Už žiaurų nužudymą - 16 metų nelaisvės

Už žiaurų nužudymą - 16 metų nelaisvės

Praėjusių metų spalį Palangoje, Ligoninės gatvėje, žiauriai jaunuolį nužudęs 47-erių Saulius Narmontas ketvirtadienį išgirdo teismo nuosprendį. Antrą kartą už nužudymą teistas vyriškis šį kartą už grotų praleis 16 metų.

Prieš teismą stojo ir kaltinimų sulaukę Romans Stulpinš bei Skirmantė Auzacalitaitė, kurie prisidėjo prie auka tapusio vaikino sumušimo.

Už tai Klaipėdos apygardos teismas porai atitinkamai skyrė 9 ir 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmes, jų vykdymą atidedant vieneriems metams. Teismas nuteistuosius taip pat įpareigojo ieškoti darbo ir per bausmės vykdymo laiką nevartoti alkoholinių gėrimų.

Incidentas įvyko praėjusių metų rudenį, kai nuteistoji trijulė vieną vakarą girtuokliavo. Teigiama, kad būdamas neblaivus S. Narmontas prisiminė praeities nuoskaudas ir su sugėrovais išsiruošė pas 1995 metais gimusį jaunuolį, kuris galimai buvo skolingas pinigų.

Kaip tąkart teigė policija, vaikinas buvo apsistojęs apleistame name. Į jį nuėjęs S. Narmontas užpuolė auką lovoje ir ją ištempė į lauką. Ten ir įvyko grumtynės. Nors jaunuolis bandė bėgti, jis buvo parverstas ant žemės ir mirtinai sužalotas. Ant nužudytojo kūno buvo rasta 16 durtinių-pjautinių žaizdų.

S. Narmontas buvo teistas ir anksčiau - kartą už viešosios tvarkos pažeidimus ir už brolio nužudymą. Už pastarąjį nusikaltimą jam teismas buvo skyręs 12 metų laisvės atėmimo bausmę.

Už itin žiaurų nužudymą šį kartą teismas S. Narmontą pripažino pavojingu recidyvistu. Jis penkerius metus praleis kalėjime, o likusią bausmės dalį - pataisos namuose.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder