Prasideda aštuntasis dokumentinių filmų festivalis "Nepatogus kinas"

Prasideda aštuntasis dokumentinių filmų festivalis "Nepatogus kinas"

Trečiadienį sostinėje prasideda aštuntasis tarptautinis dokumentinių filmų festivalis "Nepatogus kinas".

Iš viso šiemet festivalyje bus parodyta 50 dokumentinių filmų. Aštuntasis "Nepatogus kinas" žiūrovus pasitinka su šūkiu "Filmai suaugusiems".

Festivalio filmai šiemet suskirstyti į dešimt teminių kategorijų - nuo Ukrainos iki naujų lietuvių režisierių darbų, nuo urbanistinių istorijų iki žaliosios festivalio programos apie miškus.

Pirmą kartą festivalyje rengiama ir konkursinė programa. Joje varžysis 7 juostos.

Viena ryškiausių festivalyje - Ukrainos įvykių tematika. Vienas iš rubrikos filmų - "Euromaidanas. Juodraštis" - žiūrovus nukelia į patį Maidano aikštės įvykių epicentrą. Šio filmo pagrindą sudaro jaunų Ukrainos kino kūrėjų, filmavusių Maidano įvykius, medžiaga, todėl tai kartu ir jaunosios ukrainiečių kartos žvilgsnis į istorinius įvykius. Į Vilnių pristatyti filmo atvyksta viena iš filmo režisierių Kateryna Gornostaj ir festivalio "Docudays UA" meno vadovas Genadijus Kofmanas.

Festivalį atidarys austrų režisieriaus Huberto Zauperio (Hubert Sauper) naujausias darbas "Ateiname su taika", pasakojantis apie Sudano gyvenimą. Filmas sulaukė didžiųjų festivalių įvertinimų - iš šių metų "Sundance" kino festivalio JAV išsivežtas specialusis žiuri prizas, o po europinės premjeros Berlyne filmui įteiktas Taikos apdovanojimas.

Festivalis tęsis iki spalio 30-osios, o lapkritį svečiuosis kituose Lietuvos miestuose. Dalis programos keliaus į Kauną, Klaipėdą, Šiaulius bei Panevėžį, taip pat aplankys Marijampolę, Alytų ir Anykščius

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder