Dainininkas N. Youngas dėl pasikartojančio dainų naudojimo D. Trumpo kampaniją padavė į teismą

Dainininkas N. Youngas dėl pasikartojančio dainų naudojimo D. Trumpo kampaniją padavė į teismą

Po keleto metų pasikartojančių nusiskundimų dėl dainų naudojimo Donaldo Trumpo politiniuose mitinguose dainininkas Neilas Youngas pateikė ieškinį dėl žalos atlyginimo. Kiti pritariantys muzikantai yra nuo Adele ir Rhiannos iki Micko Jaggerio ir Eltono Johno, skelbia Dw.com.

Kanados dainininkas N. Youngas JAV prezidento D. Trumpo kampaniją padavė į teismą dėl jo muzikos naudojimo.

Byloje dėl autorių teisių pažeidimo teigiama, kad ieškovas (N. Youngas) „negali leisti, kad jo muzika būtų naudojama kaip „teminė daina“ nesantaikos ir neapykantos amerikiečių kampanijai.

Trumpo perrinkimo kampanija Oklahomoje praėjusį mėnesį buvo panaudojusi dvi atlikėjo dainas: „Rockin' in the Free World“ ir „Devil's Sidwalk“.

„Įsivaizduokite, koks jausmas girdėti dainą „Rockin' in the Free World“ po D. Trumpo prezidentinės kalbos, lyg ji būtų teminė daina. Aš jos tam neparašiau“, – teigė N. Youngas.

D.Trumpo kampanija dar neatsakė į N. Youngo ieškinį, kuriame reikalaujama 150 tūkst. dolerių žalos atlyginimo už kiekvieną pažeidimą.

N. Youngas pirmą kartą išgirdo savo dainą naudojant D. Tumpo kampanijoje dar 2015 m. Tuo metu D.Trumpo kampanija baigėsi rašymo licencijavimo sutartimis su Amerikos kompozitorių, autorių ir leidėjų draugija (ASCAP) ir „Broadcast Music, Inc.“ (KMI), kad renginiuose būtų naudojamos popdainos.

Ne visada gali gauti tai, ko nori

N. Youngo byla pradedama atviru laišku nuo „Aritsts“ teisių aljanso (ARA), prašydami politikų gauti leidimą prieš naudojant jų dainas kampanijos renginiuose. Pasirašiusieji buvo Mickas Jaggeris, Keithas Richardsas, Eltonas Johnas, Sia, REM'o Michaelas Stipe'as, Aerosmith'as Stevenas Tyleris, Sheryl Crow ir Lionelis Richie.

Atvirame laiške teigiama, kad dainų naudojimas politiniame kontekste be leidimo gali sutrikdyti ir nuvilti gerbėjus bei netgi „pakenkti menininko ilgalaikėms pajamoms“.

Roko muzikanto Tomo Petty šeima jau paskelbė paliaubų įsakymą prieš D. Trumpo kampaniją po to, kai Tulsoje buvo panaudota daina „I Won't Back Down“.

„D. Trumpas neturėjo jokio leidimo naudoti šią dainą savo kampanijoje... Tomas Petty niekada nenorėtų, kad jo daina būtų naudojama nesantaikos kampanijoje. Jam patiko suburti žmones“, – T. Petty šeima teigė įsakyme.

Dar būdamas gyvas, T. Petty aiškiai prieštaravo respublikonui George'ui W. Bushui, kuris naudojo tą pačią melodiją 2000 m. kampanijoje.

Grupė „The Rolling Stones“ taip pat grasino paduoti į teismą D. Trumpo perrinkimo kampaniją po to, kai jų hitas „You Can't Always Get What You Want“ skambėjo kampanijos metu Tulsoje. „KMI pranešė „Trump“ kampanijai „Stones“ vardu, kad neteisėtas jų dainų naudojimas bus jos licencijavimo sutarties pažeidimas“, – teigė grupė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder