Klaipėdos pirtis ar Klaipėdos metro?

Klaipėdos pirtis ar Klaipėdos metro?

Ir vėl atėjo laikas, kai bandoma uždaryti viešąją Klaipėdos miesto pirtį - prie šio klausimo periodiškai grįžtama kas 2-3 metus.

Apie viešosios pirties naudą žmonėms galima kalbėti be sustojimo, tačiau miesto politikai nuolat ieško priekabių - kaip užbaigti dešimtmečius gyvuojančios pirties egzistensiją ir baksnoja į ją valdančios savivaldybės įmonės "Vildmina" finansines ataskaitas.

Jeigu kam įdomu, ji pernai uždirbo kelis tūkstančius eurų ir išlaikė nemažą kolektyvą. Ką jiems pasiūlyti uždarius pirtį? Darbo biržą? Emigraciją?

Pinigai - rimtas argumentas, tačiau Klaipėdos valdantieji ne visada tokie priekabūs ir nutyli apie finansinius reikalus, kai kalbama apie kitas savivaldybės įmones.

Nepriekabiaujama prie to, kai krūva pinigų išleidžiama studijai - reikia Klaipėdai tramvajaus ar ne?

Gal priminti skandalą dėl Klaipėdos miesto ženklo? Plagiatą, už kurį iš savivaldybės biudžeto sumokėti 24 000 eurai. Kur tas ženklas dabar? Kur jo nauda?

Nerijus GENUPSKIS: "Kur žmonės, palaiminę šį projektą? Kodėl nepriekabiaujama prie jų?"

Tačiau iš savivaldybės paprašai paramos - net ne finansinės - organizuojamam futbolo turnyrui, valdininkai randa begalę priežasčių mandagiai atsisakyti ir rasti paramai kliūčių.

Nors tas kliūtis valdininkai turėtų šalinti - juk toks jų darbas, tarnauti miestiečiams, o ne demonstruoti galią prieš Klaipėdos gyventojus.

Valdant dabartinėms politinėms jėgoms (pavadinimai keitėsi, asmenybės liko tos pačios) Klaipėdoje ženkliai sumažėjo sporto bazių - uostui paaukoti du stadionai, sporto salės, o į jų vietą taip nieko ir nepasiūlyta.

Sveikas miestas, sakote?

Dabar nusitaikyta ir į dar vieną sveikatingumo židinį, miesto pirtį. Ji tampa miestui per didele finansine našta, kuri savivaldybei nereikalinga.

Aišku, kas tie pirtininkai entuziastai, nusispjaut ant jų. Juk tai tik kelios dešimtys dūšelių (prieš rinkimus - balsai).

Kas ta miestietiškoji tradicija? Jos juk neparduosi. O pirties sklypą juk galima parduoti. Nebus pirtininkų - nebus problemų.

O kol ieškoma priekabių prie pirties ir jos "finansinės naštos miestui", kažin ar tuo pačiu metu nebus atseikėta žymiai didesnė pinigų suma abejotinam "projektui" - gal kuriame naują miesto šūkį ar pasiaiškinkim galimybę po Klaipėda išrausti metro. Nuo Žardės iki jūros su atšakomis į "rybportą" ir į bazes Šilutės plente.

Žinom, kad tai nereikalinga, nebūtina ir tikriausiai neįmanoma. Bet idėja verta "projekto" ir kokio milijono eurų. O kas iš tos pirties ir ją lankančių žmonių?

Redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su straipsnio autorių nuomone.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder