Greitas gyvenimo tempas kenkia sveikatai?

Greitas gyvenimo tempas kenkia sveikatai?

Vakarų kultūroje laikas yra linijinis. Tai resursas, kuris senka, nuolatos bėga, jį galima išmatuoti. Kaip mėgstama sakyti, laikas - pinigai. Jūs arba juo naudojatės, arba jį prarandate.

Ir žmogus yra priverstas gyventi greičiau, stengdamasis per trumpesnį laiką padaryti daugiau. Jis kiekvieną kiekvienos dienos valandėlę paverčia lėkimu prie finišo linijos, kurios iš tiesų niekada nepasieks, bet įsivaizduoja, kad ji egzistuoja. Bet yra ir kitoks laikas - ciklinis. Jis juda dideliais ratais, juda neskubiai, tolygiai ir nuolatos atsinaujina. Tam tikrais gyvenimo momentais lėtindami tempą žmonės pastebi, kaip gyvenimas keičiasi. Todėl, iš pradžių suvokusi „greitojo maisto“ žalą, visuomenė pradeda suprasti, kad per greitas gyvenimo ritmas, lenktyniavimas su valandomis tik griauna žmogaus emocinę būklę ir labai neigiamai atsiliepia jo sveikatai ir grožiui.

„Šiuolaikinis žmogus tiek priprato prie „greičio kulto“, kad beveik nepastebi, kiek jam tai atsieina visose gyvenimo srityse, kaip tai veikia jo sveikatą, mitybą, darbą, santykius, aplinką ir visuomenę apskritai. Ir kai kada prireikia kokio nors signalo iš šalies, kuris atkreiptų jo dėmesį į tai, kad jis gyvenimą prabėga, užuot gyvenęs, kad gyvena greitai, užuot gyvenęs gerai. Daugeliui žmonių tokiu signalu gali tapti netikėta liga, tarsi trumpas jungimas, kai kūnas sako: „Daugiau taip nebegaliu’“, - rašo Karlas Onorė (Carl Honore), bestselerio „In Praise of Slowness“ autorius. O tolygus ir net lėtokas gyvenimo tempas gali sukurti tvarų pamatą žmogaus natūraliam grožiui palaikyti. Juk pusiausvyra ir ramybė, neigiamų minčių ir stresų nebuvimas teigiamai atsiliepia tiek šiuolaikinių didmiesčių gyventojų sveikatai, tiek grožiui. Vaizdžiai tariant, žmogaus kūnas yra panašus į namą - kad ir kiek dažytumėte jo sutrūnijusias sienas nuostabiomis spalvomis, viskas bus veltui, kol nesuremontuosite vidinių perdangų ir konstrukcijų. Vidinio pasaulio grožis ir pusiausvyra - tai išorinio grožio pamatas! Daugelio šiuolaikinių kosmetikos preparatų paskirtis - problemą spręsti tuojau pat, o rezultatas pasiekiamas daugiausia ne dėl natūralių ingredientų, o chemijos pramonės produktų įvairių variacijų poveikio. Naudodamas tokią kosmetiką, kaip ir valgydamas greitai paruošiamą maistą, žmogus daro nepataisomą žalą tiek savo natūraliam grožiui, tiek sveikatai.

Nėra prasmės stengtis pašalinti senėjimo požymius ir bandyti sustabdyti laikrodį - mėgaukitės kiekviena savo gyvenimo sekunde, pajauskite jos teikiamą malonumą, o senėjimą priimkite karališkai oriai, kaip neišvengiamybę. Būkite harmoninga asmenybė, harmonijoje slypi jūsų grožis. O išorinė priežiūra bus efektyvesnė, jei skirsime dėmesio vidiniam, sudėtingam ir giliam žmogaus pasauliui. Išorinis pasaulis - tik atspindys mūsų sąmonėje, tik subjektyvus vertinimas. Keiskite mąstymą ir pamatysite, kaip viskas aplink jus keičiasi, kaip keičiasi įprasta tikrovė, kaip keičiatės patys.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder