Pas pacientus - ekologišku transportu

Pas pacientus - ekologišku transportu

Klaipėdos jūrininkų sveikatos priežiūros centras tapo, ko gero, pirmąja Klaipėdos sveikatos priežiūros įstaiga, įsigijusia ekologiškų transporto priemonių.

Praėjusią savaitę įstaigos medikai pas pacientus pradėjo važiuoti elektra varomais automobiliais.

Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyriausiasis gydytojas Saulius Dabravalskis pasakojo, kad pagal Europos Sąjungos (ES) projektą "Pirminės asmens sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumo ir kokybės gerinimas VšĮ Jūrininkų sveikatos priežiūros centre" buvo įsigyti du elektromobiliai. Jie skirti gydytojams ir slaugytojams vykti pas pacientus.

Saulius DABRAVALSKIS

"Mums pavyko įrodyti Centrinei projektų valdymo agentūrai, kad mums reikalingi būtent elektra varomi automobiliai. Projekte buvo siūloma įsigyti įprastus automobilius, bet mes norėjome būtent ekologiškų, todėl net prisidėjome papildomai savo lėšomis. O viešųjų pirkimų metu mums pasisekė elektromobilius įsigyti net pigiau nei planavome", - džiaugėsi S. Dabravalskis.

Pasak jo, turint omenyje, kad transporto priemonių tarša sudaro apie 70 procentų visos pasaulio taršos, naujosios transporto priemonės turi daug pranašumų. Elektromobiliai yra ekonomiški, tylūs, neteršia aplinkos, eksploatacija yra pigesnė nei benzinu ar dyzelinu varomų automobilių. Be to, įstaigai nebekainuoja kuras, nes elektromobiliai kraunami viešose įkrovimo stotelėse, nebereikia specialių leidimų važiuoti per senamiestį ar ten parkuotis, tai taip pat leidžia sutaupyti.

"Naudodami šiuos automobilius prisidedame ir prie Klaipėdos kaip sveiko miesto koncepcijos įgyvendinimo - ne tik geriname paslaugų prieinamumą pas mus prisirašiusiems pacientams, bet ir neteršiame aplinkos", - vadovui antrino vyriausioji slaugytoja Jūratė Beinorienė.

Ji patikino, kad pas pacientus medikai vyksta nuolat, nes Jūrininkų sveikatos priežiūros centro personalas važiuoja tiek pas naujagimius, tiek pas vyresnius, slaugomus žmones.

Iš viso prie Jūrininkų sveikatos priežiūros centro yra prisirašę apie 38 tūkst. klaipėdiečių.

"Pradedame lankyti nuo gimimo ir lankome pacientus iki pat jų gyvenimo pabaigos. Vizituojame, slaugome, skiriame gydymą, atliekame įvairius tyrimus tiems pacientams, kurie patys negali atvykti į mūsų sveikatos priežiūros centrą. Vykdami pas pacientus teikiame visas ambulatorines paslaugas, kurių konkrečiam pacientui reikia", - akcentavo J. Beinorienė.

Nors naujosiomis transporto priemonėmis Jūrininkų sveikatos priežiūros centro medikai važinėja tik apie savaitę, jau pastebėta nauda. Pas pacientus dabar nuvykstama net 2-3 kartus greičiau, mat elektromobiliai gali važiuoti specialia A juosta, todėl jiems netenka stovėti kamščiuose. Tai leidžia per dieną aplankyti daugiau pacientų ir suteikti daugiau paslaugų.

Iki šiol įstaigos naudoti jau nusidėvėję įprastu kuru varomi automobiliai bus parduoti aukcione. Įstaiga dar naudosis vienu didesniu, įprastu kuru varomu automobiliu, nes kol kas tokio, varomo elektra, rinkoje dar nėra. Tačiau ateityje ketinama įsigyti ir tokį.

"Lengviau kvėpuoti miestui - lengviau kvėpuoti ir klaipėdiečiui. Tai sakome ir savo nauju šūkiu, kuris matomas ant naujųjų automobilių: "Už sveikesnį rytojų - šiandien!" Kas bus ateityje, kokia bus mūsų sveikata, koks bus mūsų gyvenimas, priklauso nuo to, ką darome šiandien, kokį pagrindą dedame ateičiai. Kiekvienas turime pradėti tai daryti jau šiandien, ir pradėti nuo savęs. Mūsų įstaiga jau pradėjo tai daryti, stengiamės žengti į rytojų, į priekį", - pabrėžė Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyriausiasis gydytojas S. Dabravalskis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder