Nekeptas grietinės ir šokoladinių trupinių pyragas: paprasti ingredientai - skonis tiesiog nepaprastas!
Švelnus grietinės sluoksnis su graikiniais riešutais ir šokolado gabalėliais puikiai dera su traškiais trupiniais, paruoštais keptuvėje.
Reikės:
- Grietinė 20 % riebumo - 500 g
- Cukrus - 70 g
- Vanilinio cukraus - 10 g
- Želatina - 10 g
- Graikiniai riešutai - 100 g
- Juodasis šokoladas - 100 g
Šokolado trupiniams:
- Miltai - 130 g.
- Sviestas - 70 g
- Kakavos miltelių - 1 valgomasis šaukštas
- Cukraus - 2 valgomieji šaukštai.
Gaminimas:
- Sviestą maždaug 20 minučių padėkite į šaldiklį.
- Miltus persijojame į dubenį. Suberiame kakavos miltelius ir cukrų. Gerai išmaišome.
- Sviestą supjaustome nedideliais kubeliais ir sudedame į sausus ingredientus. Rankomis sumalkite mišinį į trupinius.
- Įkaitinkite sausą keptuvę. Nuolat maišydami kepkite trupinius apie 8-10 minučių. Leiskite kepintiems trupiniams atvėsti.
- Želatiną supilkite į nedidelį indą su 50 ml vandens, išmaišykite ir palikite išbrinkti.
- Graikinius riešutus susmulkinkite peiliu. Šokoladą smulkiai supjaustykite.
- Į dubenį suberkite grietinę, cukrų, vanilinį cukrų. Plakite mikseriu, kol cukrus ištirps.
- Išbrinkusią želatiną ištirpinkite mikrobangų krosnelėje. Ištirpintą želatiną supilkite į grietinės mišinį. Išplakite grietinės mišinį su želatina.
- Sudėkite smulkintą šokoladą ir graikinius riešutus. Išmaišykite.
- Ant lėkštės padėkite 18-20 cm formavimo žiedą. Paskleiskite pusę šokoladinių trupinių.
- Ant smėlio trupinių sudėkite grietinės mišinį su šokoladu ir riešutais. Ant viršaus sudėkite likusius trupinius.
- Tortą padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms. Tada išimkite jį iš šaldytuvo ir atsargiai nuimkite žiedą.
Gero apetito!
Rašyti komentarą