Gyvenimo pamokos

Gyvenimo pamokos

Kardeliais nešini mokinukai skubėjo švęsti naujų mokslo metų pradžios. O šiandien jau galima džiaugtis ir net stebėtis, kaip per tokį trumpą laiką tiek daug pavyko nuveikti.

Klaipėdos „Versmės“ progimnazijos klasikinio ugdymo programos dalyviai – šaunūs šeštokai - spėjo kvadrato varžybose susirungti su pačiu Vidu Bareikiu bei išbandyti jėgas Lietuvos kariuomenės karo prievolės ir komplektavimo tarnybos surengtose estafetėse.

https://www.ve.lt/uploads/img/banners/srtfondas.gif

Stebėtis tikrai nėra ko, juk klasikinio ugdymo samprata paremtas ugdymas mokomąją medžiagą pateikia ir nagrinėja iš įvairių perspektyvų. Antikos civilizacijos tyrinėjimai pastūmėjo domėtis ne tik mąstymo, bet ir veiksmo, t.y. žaidynių, karybos tradicijomis. Tad dalyvaudami „Lietuvos mokyklų žaidynėse“ šeštokai turėjo galimybę sporto pagalba ugdyti save, išmokti siekti užsibrėžtų tikslų, įgauti naujų įgūdžių. Deja, dėl visiems gerai žinomų priežasčių, varžytis su bendraamžiai nepavyko, tačiau moksleiviai priėmė Vido Bareikio iššūkį. Po atkaklios, daug fizinių jėgų ir ištvermės pareikalavusios kovos laimėjo draugystė ir pagarba vienas kitam. Ačiū Lietuvos radijo ir televizijos komandai, kuri įamžino žaidynių akimirkas.

Perprasti karybos tradicijas daug lengviau, kai praktiškai gali išbandyti save sviesdamas granatą, šliauždamas po kliūtimis, nešdamas „sužeistą“ draugą. Kiek šiandieninė karyba yra nutolusi nuo Homero „Odisėjoje“ ar „Iliadoje“ aprašytų kovos scenų? Koks požiūris į moterį kovos lauke? Būtent „Atominėmis bombomis“ pasivadinusi merginų komanda ir tapo nugalėtojomis. Pasikalbėti tikrai buvo apie ką. Aptarimo metu būta ir ašarų. Tikrai ne dėl pralaimėjimo kartėlio, bet dėl išmoktų pamokų - juk laimi tas, kuris ištiesia pagalbos ranką silpnesniam, išgirsta savo komandos draugą. Ne veltui sakoma, vienas lauke – ne karys.

P.S. Kviečiame žiūrėti renginio akimirkas per LRT televiziją spalio 11 d. 11.30 val.

Vakar – jau istorija, rytojus – paslaptis, ši diena – tai dovana. Tegu tai, ką kuriame šiandien būna tvaru ir ilgaamžiška.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder