"Mūsų mokykloje daug žmogiškos šilumos"

"Mūsų mokykloje daug žmogiškos šilumos"

18-us metus gyvuojančio ir Lietuvos mėgėjų teatro sąjungai priklausančio Klaipėdos Maksimo Gorkio vidurinės mokyklos teatro "Maski" jaunieji aktoriai Valerija Chlopova, Ratmiras Gafarovas ir Vladas Paršikovas jau gali didžiuotis savo kūrybiniais laimėjimais: Zarasuose vykusiame jaunųjų teatralų festivalyje su V. Olšanskio spektakliu "Žiemos nebus" jie tapo laureatais.

Pasak teatro vadovės Galinos Semionovos, "Maski" vaidinantys vaikai daug gastroliuoja: vasario mėnesį grįžo iš Kaliningrado, o balandį ruošiasi važiuoti į Rygos mėgėjų teatrų festivalį. Tą patį mėnesį dalyvaus Maskvos Tagankos teatre profesionalių kolektyvų pasirodyme "Rusų drama".

Pasak devintaklasio Vlado, teatras jam padeda bendrauti su žmonėmis. Penktaklasis Ratmiras antrino, kad atėjęs į šią mokyklą iš pradžių neturėjo draugų, o kai užsirašė į teatrą - viskas pasikeitė. "Pasidariau komunikabilesnė, ne tokia susikausčiusi ir drovi", - vaikinams pritarė ir 10 klasės mokinė Valerija.

Ar jau žinote, ką veiksite gyvenime?

Ratmiras: "Turiu planų tapti plastinės rekonstrukcijos chirurgu. Ne, mano tėtis - ne gydytojas, jis jūreivis."

Valerija: "Norėčiau būti gydytoja, nes abu tėvai - gydytojai. Ir pati norėčiau pabandyti, pasirinkčiau reabilitacijos specializaciją. Nors patiktų ir aktorinį meistriškumą studijuoti."

Vladas: "Siečiau savo ateitį su aktorine veikla, nors labai domiuosi ir psichologija. Vienas mokslas kitam netrukdo; psichologijos žinios man padeda vaidinti, perprasti charakterius. Savąjį - taip pat."

Be Teatro dienos, kurie dar renginiai jums buvo įsimintini? Kuo dar domitės?

Valerija: "Vyko ir lietuviški, ir rusiški renginiai, ir beveik visus juos teko vesti man. Kartais pati rašau scenarijus, kaip antai Mokytojų dienai. Patiko vakaras, kai visa mokykla dainavo su savo šeimomis. Aš dainavau su tėvu ir laimėjome antrąją vietą."

Ratmiras: "Mėgstu skaitovų konkursus, nes dalyvauju juose nuo pradinių klasių ir užimu pirmas vietas. Tik kartą nepasisekė. Dar gerai išmanau matematiką, dalyvauju visose miesto matematikų olimpiadose, paskutinioji vadinosi "Eruditas" - joje surinkau daugiausia taškų."

Valerija: "Papildomai mokausi anglų ir lietuvių kalbų, todėl mečiau šokių repeticijas. Ruošiuosi egzaminams - tai dabar gyvenime svarbiausia."

Kuo ypatinga jūsų mokykla?

Vladas: "Mūsų mokykloje daug žmogiškos šilumos, o tai šiais laikais padeda išsaugoti gerą ūpą. Aš nedaug mokausi, bet mano pažymiai geri. Esu tinginys, apleidau rusų kalbos gramatiką, bet galiu pasakyti savo nuomonę apie literatūrą, būnu išklausytas ir gražiai kalbu, todėl gaunu gerus pažymius."

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder