Gražinos skiltis

Gražinos skiltis

Tel.49 34 35 darbo dienomis nuo 10 iki 13 val.

Kai už mus galvoja kiti...

"Nuo amžių Lietuvoje duona buvo gerbiama. Pamenu, kaip tėvelis mums raikydavo duoną. Juodos kepaliukai likdavo švieži net kelias savaites. O dabar? Supjausto, sudarko duonelę, sukiša į tuos plastmasinius maišelius. Kai jį pradarai - jokio duonos kvapo. Kodėl man kažkas turi nurodinėti, kokio storumo riekutę baltos ar juodos duonos aš turiu valgyti?" - redakcijai atsiųstame laiške rašo mūsų laikraščio skaitytoja ponia Danutė.

Ji piktinasi, kad prekyboje visai išnyko neraikytos duonos kepalai. "Kodėl nebėra pasirinkimo? Manau, kad turėtų paisyti ir pirkėjų pageidavimų. Mano sūnus, anūkė bei daug pažįstamų dirba ir gyvena užsieniuose. Tai ten tokių prievartinių nesąmonių nėra. Atvirkščiai, jeigu pageidauji raikytos duonos, specialiu aparatu savo rankomis gali tai padaryti", - toliau klostė p. Danutė.

Danutės laiškas paskatino daryti išvadą, kad prekybos tinklai apskritai per daug už mus sprendžia ir galvoja. Vienas tinklas net devizą skelbia: "Apie viską pagalvota". O man visai nereikia, kad už mane kažkas priimtų sprendimus. Viename prekybos tinkle aptikau tikrai skanių ledų. Jie yra tapę didele retenybe. Aptikusi kartą ieškau ir kitą - nėra, nėra, nėra. Teiraujuosi, kur dingo tie patikę ledai? Nebeužsako. Kodėl - niekas neaiškina. Paprašiau pageidavimų knygos, kurioje išdėsčiau savo norus ne tik dėl pradingusių ledų, bet ir prašapusių dešrelių. Matau, pardavėja ironiškai žiūri į mano rašliavas. Tuomet paklausiau, ar kas varto tas pageidavimų knygas? "Kiek aš čia dirbu, nesu pastebėjusi, kad tais įrašais kažkas domėtųsi", - sakė pardavėja.

Džiaugiuosi, kad duonutė, kurią pamėgau, kol kas nedingo iš prekystalių. Tačiau vakare užsukus į parduotuvę jos jau nerandu. Ir kodėl nepasirūpinama didesniais jos kiekiais? Vėlgi įkyriai teiraujuosi pardavėjos. O ši atšauna: "Ji brangi, neturi paklausos." Kaip neturi paklausos, jeigu ją išgraibsto iki vidurdienio? Ir vėl - kažkas galvoja už mane?
Beje, nė vieno prekybos tinklo darbuotojai nei manęs, nei šimtų kitų pirkėjų nėra teiravęsi ar apklausę, ko pasigendu, ko pageidaučiau. Esu tik vienetas, nuo kurio nepriklauso urminiai pirkimai. Bet apklausus dešimtis tokių gal paaiškėtų orientyrai. Žinoma, jei prekybininkams bent kiek rūpi pirkėjo nuomonė...

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder