Padėka gydantiems kūną ir sielą

Padėka gydantiems kūną ir sielą

Balandžio 27-ąją šalies medikai šventė profesinę šventę. Meilė, rūpestingumas ir atjauta yra sveikatos sargyboje stovinčių žmonių kasdienė duona. Padėkos už atsidavimą savo darbui, profesionalumą, drąsą, jautrumą kenčiantiems Medicinos darbuotojų dienos išvakarėse sulaukė apie pusšimtis garbių medikų.

Ilgametis Kauno universitetinių klinikų gydytojas neurochirurgas Jaunutis Marijonas Tamašauskas garbingą apdovanojimą gavo savo 80-ojo jubiliejaus išvakarėse. Irmanto Sidarevičiaus nuotr.

Daugiau kaip 40 metų Kelmės rajone, Pakražančio ir Valpainių kaimų medicinos punktuose, besidarbuojančių slaugytojų Aldonos Bernadičienės ir Marytės Sakalauskienės akyse auga jau trečioji pacientų karta. Irmanto Sidarevičiaus nuotr.

Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų generalinis direktorius prof. Kęstutis Strupas - auksinių rankų chirurgas. Irmanto Sidarevičiaus nuotr.

Nė vienas pacientas iš Ignalinos sveikatos centro šeimos gydytojos Vytautės Panavienės nėra išgirdęs neigiamo atsakymo - ji dirba tol, kol duris užveria paskutinis ligonis. Irmanto Sidarevičiaus nuotr.

Apdovanotųjų būryje tarp nusipelniusių gydytojų ir sveikatos apsaugos darbuotojų pirmą kartą buvo ir slaugytojos - Nusipelniusio Lietuvos slaugytojo vardas ir garbės ženklas įsteigti tik šįmet.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder