Karbauskį nuvylė kolegos, palaikę alkoholio grąžinimą į pliažus

Karbauskį nuvylė kolegos, palaikę alkoholio grąžinimą į pliažus

Seimas leido iki 15 laipsnių stiprumo alkoholiu prekiauti paplūdimiuose, taip pat atšaukė draudimą svaigalais prekiauti lauko kavinėse, kurios neturi ir stacionarios prekybos vietos.

Tačiau tam nepritarė Sveikatos reikalų komitetas – esą ne­blai­vūs žmonės la­biau lin­kę nu­si­žen­gti, di­dė­ja įvai­rių trau­mų ir sau­lės smūgio ti­ki­my­bė. Seimo valdančiųjų lyderis Ramūnas Karbauskis už įstatymo pataisą balsavusius parlamentarus kaltina pasidavus alkoholio pramonės įtakai, o opozicija ir Palangos meras teigia, kad nauja tvarka bus naudinga vietos verslui.

Alaus stikline kol kas poilsiautojai Rinatas ir Edita gali mėgautis stacionarioje kavinėje, kur prekiauti alkoholiu leidžiama, bet nuo rugpjūčio tai bus galima padaryti ir kavinėse, kurios neturi stacionarios prekybos vietos bei paplūdimiuose.

„Ten, kur yra gelbėtojai, aš nieko prieš, vis tiek didesnė rizika yra, kad gali nuskęsti, o jeigu nėra, jeigu neprižiūri, geriau negerti alkoholio“, – sako poilsiautojai.

Seimas kelių balsų persvara sušvelnino prekybą silpnu, ne stipresnis nei 15 laipsnių, alkoholiu.

„Galiojant draudimui patys poilsiautojai į pajūrį maišais nešasi svaigiųjų gėrimų, į paplūdimius grįžo nelegalūs prekiautojai alkoholiu“, – tikina Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos Seime pakėlė nemenkas bangas. Parlamentarai prekybai alkoholiu paplūdimiuose pritarė, neatsižvelgę į Sveikatos reikalų komiteto išvadas.

„Alkoholis, žinome jo poveikį, jis atpalaiduoja, sutrinka pusiausvyra, mąstymas ir panašiai, tai ta vieta, kai šalia vanduo ir kada yra Saulė karšta, žmogus tikrai jaustųsi nesaugiai, mes galvojame, kad neturėtų būti paplūdimiuose vartojamas alkoholis“, – aiškino Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Asta Kubilienė.

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis kaltina balsavusiuosius už įstatymo pataisą pasidavus alkoholio pramonės įtakai.

„Apgailėtina ta prasme, kad yra žengtas žingsnis opozicijos, liberalų ir konservatorių ir socialdarbiečių partijos leisti daryti tai, ką sutarėme prieš dvejus metus nedaryti, mažinti prieinamumą (alkoholio – LRT.lt). Tai šioje situacijoje aišku spaudimas iš alkoholio pramonės ir iš verslininkų buvo didžiulis, balsavo, kaip naudinga verslui o ne Lietuvos žmonėms“, – kolegų elgesiu piktinosi R. Karbauskis.

Paplūdimiuose toliau galios draudimas prekiauti ir vartoti stiprų alkoholį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder